Primarul din Dumești, cadou penal în campanie. DIICOT i-a trimis în judecată consilierul personal

599
Costin Jalba si Mihai Cocoveica
Costin Jalba si Mihai Cocoveica

@ Zilele trecute procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism l-au trimis în judecată pe Costin Jalbă, consilierul personal al primarului comunei Dumești, Mihai Cocoveică @ Jalbă este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de alterarea intregrității datelor informatice și accesul ilegal la un sistem informatic @ Jalbă a spart adresele de e-mail și contul de Facebook al viceprimarului Cătălin Pachițac și a trimis conținutul către fiica primarului, Alina Cocoveică

Joaca de-a spionii la Primăria Dumești s-a lăsat cu zăngănit de cătușe. Astfel, zilele trecute trecute procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism l-au trimis în judecată pe Costin Jalbă, consilierul personal al primarului comunei Dumești, Mihai Cocoveică. Costin Jalbă este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de alterarea intregrității datelor informatice și accesul ilegal la un sistem informatic. Asta deoarce, în luna august 2022 i-a spart viceprimarului comunei Dumești două adrese de e-mail pe platformele yahoo-mail și g-mail dar și contul de Facebook. Jalbă i-a restricționat accesl la cele doua adrese de e-mail și la pagina de Facebook și le-a șters conținutul. Cătălin Pachițac se conecta la e-mail și la Facebook prin folosirea unui număr de telefon alocat de Telekom pe care-l deținuse anterior cu o cartelă. Nu a mai încărcat cartela respectivă deoarece între timp obținuse un alt număr de la Orange.  Costin Jalbă s-a dus la Telekom și a cerut să i se aloce numărul de telefon despre care știa că este al viceprimarului iar cererea i-a fost aprobată. Jalbă a mințit în fața angajatei Telekom și a spus că numărul i-a aparținut. Cu o zi înainte să-i fie sparte adresele de e-mail și contul Cătălin Pachițac avusese o discuție cu Mihai Cocoveică în care i-a spus edilului că deține o înregistrare care demonstrează că Jalbă cere șpagă în numele primarului comunei Dumești. Acesta ar fi fost motivul pentru care Jalbă i-ar fi spart contul.

Conversații trimise către fiica primarului

De asemenea, Jalbă a accesat și contul de whatsup atașat numărului de telefon respectiv și a trimis către fiica primarului, Alina Cocoveică conversațiile găsite.  ‘’În acest context, la data de 18.08.2022 inculpatul Jalbă Costin i-a expediat martorului Cocoveică Alina mai multe fișier video și tip imagine, reprezentând forografii și înregistrări video ale ecranului unui sistem informatic, unde erau redate conversațiile purtate de persoana vătămată Pachița Dumitru Cătălin, prin intermediul contului său de Facebook, cu utilizatorii Luchian Ștefan Ionuț și Gabi Cocoveică precum și înscrisuri pe care inculpatul Jalbă Costin le-a identificat în conversațiile respective’’, se arată în rechizitoriu.

Discuția cu Gabi Cocoveică conținea nemulțumiri legate de activitatea primarului Mihai Cocoveică.

Terenul comunei, zestre pentru fiica primarului: 20 ha și de zeci de mii de euro pentru odrasla lui Cocoveica

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.