I-au luat susanul de pe chiflă! Numele funcţionarei suspectate de şpagă, într-un dosar de executare silită! (EXCLUSIV)

699
Ciprian Grosu si Petronela Susan
Ciprian Grosu si Petronela Susan

@ I-au luat susanul de pe chiflă: numele funcţionarei suspectată de şpagă apare într-un dosar de executare silită, pentru o sumă derizorie @ Astfel, numele Petronelei Susan apare într-o executare silită pentru 782,39 lei @ Într-o altă ordine de idei, funcţionara din Primăria Rediu a contestat măsura arestării la domiciliu, luată recent în cazul ei de către judecătorii ieşeni

I-au luat susanul de pe chiflă: numele funcţionarei suspectată de şpagă, Petronela Susan, apare într-un dosar de executare silită, pentru o sumă derizorie!

„Instanţa admite cererea de chemare în judecată formulată de SCPEJ Zabolotnăi şi Muraru în contradictoriu cu creditoarea Ultimo Portfolio Investment (Luxembourg) SA, terţul poprit Comuna Rediu şi debitoarea Petronela Susan. Validează poprirea înfiinţată la data de 29 septembrie 2021 în dosarul de executare al SCPEJ Zabolotnăi şi Muraru.

Obligă terţul poprit să îi achite creditoarei sumele datorate debitoarei, începând cu data de 1 octombrie 2021, la data scadenţei acestora, dar nu mai mult de 1/3, în vederea recuperării creanţei în cuantum de 782,39 lei, din care 683,37 lei reprezintă debit restant, iar 99,02 lei reprezintă cheltuieli de judecată”, au precizat magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi în urmă cu câteva luni.

 

I-au luat susanul de pe chiflă: de unde a izbucnit scandalul de executare!

 

Ultimo Portfolio Investment SA, în calitate de creditoare cesionară, a demarat executarea silită împotriva debitoarei, în temeiul titlului executoriu reprezentat de un contract de credit din februarie 2010, fiind deschis dosarul de executare la SCPEJ Zabolotnăi şi Muraru.

În octombrie 2019, Judecătoria a încuviinţat executarea silită împotriva debitoarei, pe baza titlului executoriu reprezentat de contractul de credit, în vederea recuperării sumei de 2.036,37 lei, reprezentând debit şi dobândă restante.

 

Ce au spus magistraţii ieşeni

 

Pe 29 septembrie 2021 a fost înfiinţată poprirea asupra veniturilor pe care debitoarea le obţine în calitate de salariat al terţului poprit (Comuna Rediu), însă acesta nu şi-a îndeplinit obligaţiile ce-i reveneau. Potrivit verificării în baza de date PATRIMVEN, Petronela Susan figurează cu venituri obţinute în lunile anterioare adresei de înfiinţare a popririi de la terţul poprit, terţul poprit având calitatea de angajator.

„Dacă terţul poprit nu-şi îndeplineşte obligaţiile ce îi revin pentru efectuarea popririi, inclusiv în cazul în care, în loc să consemneze suma urmăribilă, a liberat-o debitorului poprit, creditorul urmăritor, debitorul sau executorul judecătoresc, în termen de cel mult o lună de la data când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate sesiza instanţa de executare, în vederea validării popririi.

În consecinţă, reţinând că terţul poprit avea obligaţia de a proceda la înfiinţarea popririi începând cu data de 1 octombrie 2021 (data comunicării adresei de înfiinţare a popririi), instanţa reţine că acesta nu şi-a îndeplinit obligaţiile legale ce îi reveneau. Astfel, instanţa reţine că terţul poprit nu şi-a îndeplinit obligaţiile ce îi reveneau potrivit legii, instanţa va dispune admiterea cererii de chemare în judecată, cu consecinţa obligării terţului poprit să plătească creditoarei sumele datorate, începând cu data de 1 octombrie 2021, în vederea recuperării creanţei”, au constatat judecătorii ieşeni.

 

Petronela Susan a contestat arestul la domiciliu

 

Recent, Petronela Susan a fost arestată la domiciliu de judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi. Asta, după ce fosta funcţionară din Primăria Municipiului Iaşi şi actuala funcţionară din Primăria Comunei Rediu a fost reţinută pentru mită.

„Pe 7 februarie 2023, lucrători din cadrul Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat acţiunea de prindere în flagrant a unei persoane din cadrul Primăriei Comunei Rediu, după ce a primit de la o persoană, martor denunţător în cauză, suma de 2.500 de lei, în scopul eliberării unei autorizaţii de construire.

Cu ocazia percheziţiei efectuate în biroul persoanei în cauză, au fost identificate şi ridicate, pentru continuarea cercetărilor, alte sume de bani şi înscrisuri. În aceeaşi zi, procurorul de caz a dispus reținerea persoanei în cauză pentru 24 de ore, pentru luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă.

La intervale diferite de timp, în calitate de funcţionar (inspector) în cadrul Primăriei Comunei Rediu, aceasta a primit în luna iulie 2022 suma de 500 de euro, în vederea eliberării unei autorizaţii de construire pe numele a două persoane, iar, în ianuarie 2023, a primit de la martorul denunțător suma de 2.500 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra primarului Comunei Rediu (Ciprian Grosu – n.r.) şi că va interveni pentru a-l determina să semneze autorizaţia în cauză”, au spus anchetatorii.

Aşadar, femeia a fost arestată la domiciliu, dar atât procurorii, cât şi ea au contestat decizia instanţei. Urmează ca magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi să decidă ce se va întâmpla în continuare cu Petronela Susan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.