Update! Percheziții DGA la Primăria Rediu și la vila primarului într-un dosar de corupție

1635

Mai mulți ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție au descins in această dimineața perchezitii la Primăria Rediu dar și la vila primarului Ciprian Grosu. Cercetările vizează mai multe fapte de corupție printre care și trucarea unui concurs de angajare.  Ancheta vizează ocuparea postului de arhitect sef. Concursul a avut loc lunea trecuta și se pare ca unul dintre cei trei candidați ar fi primit subiectele înainte de susținerea probelor. Au fost trei candidați.

Comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Iași

În cursul zile de astăzi, 21.09.2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă și în baza ordonanțelor de delegare dispuse de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcței Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași, împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în executare un număr de șase mandate de percheziție domiciliară, din care două la sediul UAT Rediu, județul Iași.
Situația de fapt în cauză vizează posibile infracțiuni de corupție săvârșite în contextul organizării unui concurs pentru ocuparea unor posturi vacante în cadrul UAT Rediu.
Suportul tehnic a fost asigurat de către lucrătorii Brigăzii Operațiuni Speciale Iași.
Precizăm că aceste activități nu pot, in nicio situație, să înfrangă principiul prezumției de nevinovație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.