Interceptări explozive! Polițistul arestat era alchimistul din spatele laboratorului de psihoactive

4371
Vlad Constantin Acatrinei, Iulian Bogatu si Constantin Olarasu
Vlad Constantin Acatrinei, Iulian Bogatu si Constantin Olarasu

@ Din interceptările convorbirilor telefonice realizate de procurorii DIICOT a reieșit că polițistul Vlad Constantin Acatrinei de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv (CRAP) din cadrul IPJ Iași avea un rol bine determinat în producerea, ambalarea și depozitarea produselor din substanțe psihoactive @ Redăm în exclusivitate transcrierea unei convorbiri telefonice purtate de Acatrinei cu managerul general al CanX Miroslava, discuție care demonstreză rolul cheie pe care-l avea polițistul în această afacere cu substanțe psihoactive @ Fabrica CanX care se prezintă ca un producator de produse cosmetice din extracte de canabis era un paravan pentru producerea și distribuirea produselor cu substanțe psihoactive @ Toți șefii acestei companii au fost reținuți și propuși pentru arestare, Philipp Fuhrmann-director executiv, Iulian Bogatu-director general,  Constantin Olărașu-director tehnic, Leonard Loghin-manager de dezvoltare a afacerii @ Aseară judecătorii au dispus ca șefii CanX cu excepția lui Philipp Fuhrmann, directorul executiv să fie arestați la domiciliu

Philipp Fuhrmann, directorul executiv este acuzat că a procurat substanțe, a finanțat grupul infracțional și a făcut rost și de clienții pentru vânzarea produselor cu care conțineau substanțe psihoactive. Fabrica de cosmetice din extract de canabis, CanX de la Miroslava era folosită ca paravan pentru producerea, depozitarea și distribuirea dispozitivelor electronice de vapat şi produse  de tip „edibles” ( jeleuri, prăjituri, drajeuri etc) care conțineau aceste substanțe psihoactive. Procurorii au mai arătat ieri în fața judecătorilor, când au solicitat arestarea preventivă a celor implicați, că aceste produse erau consumate în special de elevi. Polițitul Vlad Constantin Acatrinei era un membru important al grupării. Acesta era implicat inclusiv în producerea, ambalarea și distribuirea produselor respective. Redăm mai jos o discuție din data de 8.09.2023 între Vlad Constantin Acatrinei (AVC) și Iulian Ionuț Bogatu (BII) care arată că polițistul stabilea împreună cu  ’’partenerii ‘’ săi inclusiv componența produselor care urmau să fie comercializate. Discuția a avut loc în urmă cu două săptămâni pe data de 9 septembrie.

BII: Da, Vlădeșan

AVC: Salut..Bogdan caută, Bogdan ăla moldoveanul din alea din ambalajele alea de Suedia.

BII: Da..

AVC: Și au adus ambalajele noi sau trebuie scoase din alea vechi?

BII: Nu, trebuie scoase pe rând din alea..

AVC: A! Ok

BII: Din alea vechi

AVC: Așa, așa. El căuta pe acolo dar m-am gândit că-s alea vechi cu formula aia greșită, nu?

BII: Câte o aromă, da! Din alea vechi, care a fost formula greșită, se ia câte una!

BII: Da!Da, da, da, da

AVC: Bun, bun! Că eu nu pot să ajung azi și am zis să-i zic lui să văd ce e

BII: Da, da, da, da. Să scoată câte o aromă! Scoate o aromă și depozitează în dispozitivele celelalte

AVC: Ok! Bun, bun, bun! Hai că-l sun acum!

BII: Depozitează în alea vechi ca lumea să scrie pe cutie tot, tot..tot

AVC: Și le bagă înapoi pe astea cu formula corectă

BII: Exact

AVC: Bun, hai că-l sun acum și-i spun care-i treaba

BII: Bine, Vlad, merci

Judecătorii au dispus arestarea la domiciliu

Au fost reținuți și propuși pentru arestare, directorii CanX și anume Philipp Fuhrmann-director executiv, Iulian Bogatu-director general,  Constantin Olărașu-director tehnic, Leonard Loghin-manager de dezvoltare a afacerii dar și Alexandra Iftime, Costel Bogdan Toma, George Mădălin Ciucă și polițistul Vlad Constantin Acatrinei. Cu excepția lui Philipp Fuhrmann judecătorii au dispus ca cei implicați să fie arestați la domiciliu (vezi aici). Philipp Fuhrmann a fost plasat sub control judiciar. Reamintim că procurorii DIICOT Iași îi acuză pe aceștia ca au  constituit un  grup infracțional care a produs și comercializat ‘’dispozitive electronice de vapat şi produse  de tip „edibles” ( jeleuri, prăjituri, drajeuri etc ) cunoscând că au în compoziție substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, identificându-se în cursul investigațiilor substanțele HHC, HHC-P, HHC-O, H4CBD, THC-P și în unele cazuri inclusiv THC’’, fara a avea autorizații legale. Procurorii au stabilit că în perioada octombrie 2022 – septembrie 2023, membrii grupului infracțional au produs în vederea comercializării peste  100.000 de dispozitive tip VAPE care conțineau substanțe care produc efecte psihoactive ( HHC, HHC-P, HHC-O, H4CBD și uneori THC)  de natură a pune în pericol viața persoanelor care le  consumă. Să mai precizăm că HHC-ul (hexahydrocannabinol) este extractul de canabis iar THC (tetrahidrocanabinol) o altă subsanță canabinoidă.

Acesta este polițistul reținut de DIICOT. Toții șefii multinaționalei CanX duși la arestare

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.