Medicul spagar de la Neuro, condamnat cu suspendare si ”rasplatit ” cu 1,5 miliarde. Justitie curata!

1783

@ Curtea de Apel Iasi a redus ieri pedeapsa aplicata lu Eduard Moldovanu de la 4  ani de  inchisoare la 3 ani de inchisoare cu suspendare @ Mai mult, dupa ce a fost prins in flagrant, Spitalul de Neurochirugie din Iasi l-a dat afara dar acesta a  castigat reintegrarea pe functie si plata salariilor restante, circa 1,5 miliarde lei vechi

A scapat cu inchisoare cu suspendare si ramane si cu o groaza de bani incasati de la spital ”salarii restante” de vreo 1,5 miliarde lei vechi. Astfel, desi a constatat ca Eduard Moldovanu, fostul sef al Laboratorului de Radiologie de la Neuro a luat mita de vreo 7 ori ieri, Curtea de Apel Iasi a decis sa-i reduca pedeapsa de 4 ani de inchisoare  aplicata de Tribunal pe 19 martie 2019 la 3 ani cu suspendare.  ”Reduce cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Moldovanu Eduard prin sentinţa apelata, pentru savârşirea infracţiunii de luare de mita in forma continuata, alcatuita din 7 acte materiale de la 4 ani de inchisoare la 3 ani”, se arata  in sentinta Curtii de Apel.

Mai mult decat atat  Eduard Moldovanu a incasat si vreo 1,5 miliarde lei ”compensatii financiare”. Asta deoarece dupa ce a fost prins i s-a desfacut contractul de munca. Numai ca acesta a dat in judecata spitalul si a castigat iar unitatea medicala a fost nevoita sa-i achite salariile pentru perioada in care nu a putut ”profesa”. (Vezi aici detaliile)

Judecat timp de 3 ani

Moldovanu a fost trimis in judecata de DNA Iasi in augiust 2019 dupa ce  a fost prins in flagrant pentru ca solicita mita de la pacienti pentru efectuarea unor investigatii RMN. Procurorii si politistii DNA au intrat in biroul de la spital al lui Moldovanu imediat dupa ce medicul a primit 600 lei pentru a efectua o investigatie RMN. Pentru a-l prinde pe Moldovanu, DNA a folosit un investigator sub acoperire. „Spaga” fusese remisa de un investigator sub acoperire care s-a prezentat ca si pacient iar ”afacerea” fusese intermediata de Aranyosi Dan Ionut, celalalt angajat al spitalului trimis in judecata in acest dosar. ”Dupa ce investigatorul sub acoperire a parasit biroul inculpatului Moldovanu Eduard, organele de urmarire penala au procedat la constatarea infractiunii in conditii de flagranta. Asupra inculpatului au fost identificate sase bancnote cu cupiura de 100 de lei remise de catre investigatorul sub acoperire drept mita in schimbul efectuarii investigatiei RMN, bancnote ce anterior fusesera identificate ca fiind puse la dispozitie investigatorului de catre organele de urmarire penala.. Ulterior, inculpatul a recunoscut faptul ca suma de 600 de lei ii fusese remisa de catre pacient dar a precizat faptul ca el știa ca acest pacient i-ar fi dat doar 500 de lei, bani cu care a declarat ca intentiona sa mearga sa achite la TRIAJUL unitatii medicale”, se arata in rechizitoriu.

„Tarifele” lui Moldovanu

Ulterior au mai fost identificate si alte situatii in care a primit bani pentru RMN. Astfel, la data de 18.03.2016 a incasat 600 lei pentru un RMN la coloana, pe 13.05.2016-600 lei- RMN la coloana, 3.06.2016-600 lei- RMN la coloana, 23.02.2016-250 lei-RMN la coloana, 5.04.2016-250 lei-RMN zona pelviana, 1.04.2016-500 lei pentru RMN la cap. Si in timpul perchezitiei domiciliare, procurorii au gasit la Moldovanu acasa, bani ”notati” pentru dovedirea faptelor de luare de mita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.