DNA a ridicat de la Neuro actele medicului Tudor Ciuhodaru. Procurorii Albalux au închis dosarul

1603
Tudor Ciuhodaru
Tudor Ciuhodaru

@ DNA Iași verificase cum de a reușit medicul Tudor Ciuhodaru să fie angajat cu normă întreagă atât la Spitalul de Neurochirurgie, Nicolae Oblu din Iași cât și la Parlamentul European @ De la Neuro, Ciuhodaru încasează lunar o leafă de 20.000 lei deși jurnaliștii ieșeni de la Reporteris au constatat că acesta nu dă pe la spital cu zilele @ Cu toate acestea DNA Iași a mimat o anchetă și a închis dosarul @ DNA a ridicat documentele de la spital pentru verificări @ Am solicitat DNA să ne spună dacă s-au ridicat și fișele de prezență de la Parlamentul European dar a refuzat să ne răspundă

Ar trebui să ne rugăm să le mai iasă câte un flagrant (ca cel care a dus la arestarea lui Buzatu) că altfel sunt slabe șanse să le mai iasă vreun mare dosar de corupție procurorilor DNA Iași. Și-au umflat încă o dată mușchii procurorii DNA Iași și, după ce a scris presa, au demarat o anchetă pentru a verifica cum de a fost posibil ca Tudor Ciuhodaru să fie angajat cu normă întreagă atât la Spitalul de Neurochirurgie Nicolae Oblu din Iași cât și la Parlamentul European. Asta în condițiile în care, pentru a ajunge de la un loc de muncă la altul, Ciuhodaru călătorește 2.200 km cu avionul. Cercetările au fost făcute în dosarul penal 95/P/2022 înregistrat la DNA Iași. În luna septembrie 2022, DNA Iași a obținut de la Spitalul de Neurochirugie Nicolae Oblu din Iași, unde este angajat Tudor Ciuhodaru, toate documentele legate de fișele de prezență, fișa postului, salarizare, concedii, documente privind plata cu ora pentru perioada 2019-august 2022. După 7 luni de cercetări dosarul a fost clasat. Am solicitat de la DNA să ne spună dacă s-au cerut și de la Parlamentul European fișele de prezență, să se verifice daca nu cumva acesta suferă de ubicuitate adică dacă nu cumva a pontat în două locuri în același timp. Au refuzat sa ne răspundă. Au spus doar că au ‘’epuizat cercetările’’. ‘’În cauza la care faceți referire, după epuizarea tuturor cercetărilor, procurorii anticorupție au dispus la data de 03 aprilie 2023 clasarea cauzei, în baza art. 16 alin. 1 lit. a („fapta nu există”) din Codul de Procedură Penală. În acel dosar, nicio persoană nu a avut calitatea de suspect sau inculpat, cercetările fiind efectuate, doar cu privire la faptă ( “în rem”)’’, ne-a răspuns DNA.

Publicația ieșeană Reporteris a arătat că în perioada verificată de DNA, Ciuhodaru nu dădea pe la spital nici câte zece zile. Jurnaliștii au arătat că era practic imposibil ca Ciuhodaru să se achite integral de sarcini la cele două locuri de muncă. De la Neuro, Ciuhodaru încasează lunar o leafă de 20.000 lei iar de la Parlementul European a încasat numai în anul 2023, suma de 165.000 euro. Ciuhodaru a anunțat recent că va candida pentru fotoliul de primar al municipiului Iași din partea AUR. După cum spuneam dacă nu le iese un flagrant, la DNA Iași nu le prea ies dosarele. La Primăria Iași au descins în perioada 2022-2023 de cel puțin 5 ori, au ridicat acte în cel puțin 10 dosare și atât. Un singur dosar a fost trimis la instanță cu rechizitoriu, cel cu clădirea lui Gheorghe Cheșcu.

Ciuhodaru duce ”smenul” la Bruxelles. „Nu va intereseaza cine mi-a dat bani”

 

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.