Procurorul ieșean acuzat de violarea unei minore primește un bonus de 70.000 euro de la stat. Victima audiată din nou

1114
procuror Constantin Bosinceanu si victima violului minora L.M.
procuror Constantin Bosinceanu si victima violului minora L.M.

@ Constantin Daniel Bosînceanu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni a început executarea silită a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași @ Bosînceanu a dat în judecată statul pentru o recalculare a salariului pentru perioada 15.09.2017 – 31.12.2021, exact în perioada în care se petreceau faptele abominabile de viol @ Ei bine, pentru perioada respectivă Bosînceanu primește un bonus la salariu 356.618,40 lei @ Acum, Bosînceanu execută silit instituția care i-a mușamalizat dosarul de viol, adică Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași @ Reamintim că procurorii Parchetului General au redeschis dosarul de viol în urma unor articole publicate de Dezvăluirea.ro

Într-o oricare altă țară europeană cu un stat de drept funcțional, ar fi fost dat afară din magistratură și apoi arestat. România îl recompensează financiar pe fostul Constantin Daniel Bosînceanu, fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni cel care este acuzat de violarea unei minore, fiica cumătrilor săi. Minora, o fată de 15 ani din comuna Prisăcani, județul Iași a fost abuzată sexual în perioada 2017-2018. Pentru această perioadă Bosînceanu va primi un bonus la salariu. Astfel, recent Bosînceanu a câștigat un proces prin care i s-a recalculat salariul pentru perioada 15.09.2017 – 31.12.2021. Niște judecători de la Curtea de Apel Suceava au decis că pentru perioada respectivă Bosînceanu are de primit în plus 356.618,40 lei pe lângă salariul de cel puțin 3.000 euro lunar pe care i-a încasat deja. Bosînceanu a invocat același argument folosit de miile de magistrați din România care câștigă anual astfel de procese și astfel încasează fiecare la fiecare sfârșit de an, zeci de mii de euro pe lângă salariul deja primit pe card. În perioada 2004-2005 când s-a înființat DNA s-a stabilit un indice special de salarizare, mai mare, pentru magistrații respectivi. De atunci, ceilalți magistrați din țară dau în judecata statul pe motiv de discriminare și câștigă astfel de procese, încasează banii, până când bugetul Justiției va intra în colaps. Deja nu mai au bani pentru plata grefierilor. Tragic este că Bosînceanu mai are pe rol încă două astfel de procese și prin urmare va avea de încasat suplimentar câteva sute de mii de euro. Amuzant este că Bosînceanu execută silit instituția care i-a mușamalizat dosarul de viol, adică Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași (vezi aici).

Victima a fost audiată din nou

Reamintim că procurorii Parchetului General au redeschis dosarul de viol la data de 12.09.2023, în urma unor articole publicate de Dezvăluirea.ro. Potrivit unor surse, de atunci și până în prezent a fost reaudiată victima, o fată din comuna Prisăcani, fiica unor cumătri, părinții acestora și alți martori. De asemenea, au fost audiati si părinții fetei. Minora a rămas însărcinată iar Bosînceanu a obligat-o să facă avort. Pe data de 27.02.2018, Loredana M. însoțită de părinții săi, Filaret și Petronela M. s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași unde a depus plângerea pentru viol. Dosarul a fost mușamalizat de procurorul Iulian Ispir. Mai multe detalii am prezentat în articolul repostat mai jos.

Procuror șef din Iași acuzat de violarea unei minore. Victima a fost obligată să facă avort

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.