Studentul care colecta șpăgile la UMF Iași condamnat la închisoare cu executare

9076
Vladimir Stefan Paun
Vladimir Stefan Paun

@ Condamnat initial la inchisoare cu suspendare Vladimir Stefan Paun, cel care colecta spagi de la colegi pentru a obtine macar un 5 la examenele de la UMF Iasi, a avut surpriza sa constate zilele trecute ca judecatorii i-au modificat pedeapsa in inchisoare cu executare

Inchisoare cu executare pentru Vladimir Stefan Paun, fostul student de la UMF Iasi care colecta bani de la colegii sai promițandu-le ca va vorbi cu profesorii sa le dea macar nota 5 la examene. Anchetatorii aveau informatii ca o parte din bani ajungeau la profesori dar in final, acest lucru nu a putut fi probat. Zilele trecute, la cererea Serviciului de Probațiune Iași, judecătorii au revocat pedeapsa de 2 ani si 10 luni de inchisoare cu suspendare primita de Vladimir Stefan Păun la data de 26 octombrie 2018, printr-o decizie a Curtii de Apel, transformand-o in inchisoare cu suspendare (vezi aici). Daca decizia luata zilele trecute va ramane definitiva Vladimir Ștefan Păun va sta la închisoare 2 ani si 6 luni si asta deoarece judecatorii i-au scazut cele 4 luni in care a stat in arest la domiciliu. Paun va merge la inchisoare deoarece nu a respectat conditiile suspendării pedepsei. Acesta era obligat printre altele să presteze 60 de zile de munca in folosul comunitatii si sa plateasca statului cheltuieli judiciare in suma de 2.300 lei. De precizat ca Paun a contestat decizia luata zilele trecute de Tribunalul Iași.

Rețeaua de șpăgi din UMF Iași

Păun a fost condamnat pentru trafic de influenta in celebrul dosar ‘’Mita pentru nota 5’’. Dosarul a fost instrumentat in anul 2017 de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iași care au aflat că in grup de studenti care aveau trecere pe lângă unii profesori colectau bani de la colegiilor pentru a-i ajuta sa treaca unele examene, in special la Anatomie. Capiii retelei erau Vladimir Stefan Paun si Abdi Musfafa. Persoanele trimise in judecata in acest dosar sun cei doi „capi” Stefan Vladimir Paun, Mustafa Abdi (arestati preventiv dupa declansarea anchetei), Andrei Chebac, Rares Stefan Ene, Petronela Ene, Elena Gabriela Catanoiu si Carla Maria Preda. Andrei Chebac si Elena Catanoiu Gabriela sunt judecati intr-un dosar separat. Asta deoarece, ceilalti inculpati au cerut sa fie judecati in formula simplificata recunoscand faptele. Andrei Chebac si Gabriela Cătănoiu au fost condamnati fiecare la cate o pedeapsa de 2 ani cu suspendare si la efectuarea unor zile de munca in folosul comunitatii.

Citește și ‘’Lista șpăgilor la examenele UMF. Interceptări și stenograme’’.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.