Ofertă înșelătoare a unor dezvoltatori. I-au vândut unei femei un apartament si n-au mai lasat-o să intre in curte

4394
Jazzu Residence
Jazzu Residence

@ O ieșeancă pe nume Mihaela Agarici a cumpărat un apartament in Bucium, la Jazzu Residense iar dupa aceea s-a trezit că nu mai poate parca mașina in fața blocului @ Femeia a câșigat in instanțp dreptul de a-și parca mașina in fața blocului @ Dupa ce femeia s-a mutat in bloc dezvolatorul Ionut Irimia prin firma sa Great Lakes a pus o bariera fara sa-i inmaneze femeii si o telecomanda @ Asta  in conditiile in care in momentul in care i-a vandut apartamentul, dezvoltatorul i-a dat asigurari ca nu va avea nici o problem in a-și parca in curtea in suprafata de 1.649 mp din fata blocului

Aveții grijă de la cine cumpărați case si apartamente si ce intelegeri faceți in legatura cu modalitatea in care va veti putea parca masinile pe care le folosiți. Dupa ce a cumparat un apartament in Bucium, intr-un bloc de pe strada Petre Buzatov, nr. 2, de la firma Great Lakes a devoltatorului Ionut Irimia, o femeie s-a trezit ca nu mai are unde să-si parcheze masina. Asta in conditiile in care cei care i-au vandut apartamentul in cadrul complexului Jazzu Residence, i-au dat asigurari, inainte de  a incheia tranzactia, „că va beneficia de toate drepturile de proprietar al apartamentului achiziționat, de dreptul de coproprietate asupra curții comune a imobilului și dreptul de parcare pentru autoturismul său”. Blocul are in fata o curte de 1.649 mp, unde femeie si-a parcat o perioada masina. Dupa o perioada insa, situatia s-a schimbat. Dezvoltatorul i-a spus ca nu mai poate sa-si parcheze masina in curte pana cand nu-si cumpara un loc de parcare. In plus, Ionut Irimia a si montat o bariera fara sa-i inmaneze femeii o telecomanda si asa s-a asigurat ca aceasta nu mai poate intra cu masina. In aceste conditii, femeia s-a adresat judecatorilor pentru a obtine o hotarare judecatoreasca care s-ai permita sa-si parcheze masina.  „În motivarea cererii reclamanta arata, in esență, că la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare cu pârâta Great Lakes Construction SRL a primit asigurări că va beneficia de toate drepturile de proprietar al apartamentului achiziționat, de dreptul de coproprietate asupra curții comune a imobilului și dreptul de parcare pentru autoturismul său. La o perioadă de timp după încheierea contractului, pârâul Irimia Ionuț a montat o barieră ilegal fără acordul său scris, ca si proprietar al imobilului, obligând-o să achite cota-parte din valoarea acesteia, si totodată i-a imputat tot felul de lucrări pentru întreținerea barierei si pentru amenajarea locurilor de parcare”, au retinut judecatorii ieseni.

Femeia a castigat procesul la Judecatoria Iasi (vezi aici). Asta deoarece, judecatorul a constatat ca prin incheierea contractului de vanzare-cumparare Mihaela Agarici a cumparat si cota de „21,54 mp (1,31%), din terenul in suprafata de 1.649 mp, categoria de folosinta curti, constructii, cu destinatia cale de acces. „Instanta apreciaza ca dreptul reclamantei de a folosi spatiile comune, inclusiv calea de acces nu poate fi contestat. Obliga paratii sa-i permita reclamantei accesul cu autoturismul pe terenul in suprafata de 1649 mp, situat in Iasi, str. Petre Buzatov, nr. 2, cu destinatia cale de acces”, au decis judecatorii ieseni. Sentinta nu este definitiva, SC Great Lakes SRL a facut apel la Tribunal.

Great Lakes si autorizatie anulata pentru blocul din Copou

santier Great Lakes vias vis de Negruzzi
santier Great Lakes vias vis de Negruzzi

Aceiasi firma Great Lakes SRL si acelasi dezvoltator Ionut Irimia a starnit indignarea locuitorilor din Copou, dupa ce a cumparat un teren vis a vis de Colegiul Negruzzi si a  anuntat ca va construi un bloc pe strada Toma Cozma nr. 7B-9. Proiectul a fost contestat atat de prefect cat si de locatarii blocurilor din jur. Recent, in urma unei sesizari depusa de prefect, judecatorii au anulat definitiv  (vezi aici) autorizatia nr. 582/07.06.2018 obtinuta de Great Lakes si partenera sa compania Next Capital, pentru unele lucrari de deviere si extindere a retelei de apa si canalizare pentru a pregati astfel racordarea viitorului bloc de pe strada Toma Cozma nr. 7B-9. Mai multe detalii am prezentat in articolul „Prefectul rapune din nou Mafia Imobiliara. Autorizatie anulata pentru blocul de langa Negruzzi”, publicat in data de 3 august 2019. Si locatarii din zona au cerut in justitie anularea hotararii Consiliului Local Iasi prin care s-a aprobat PUZ ce permite contruirea blocului dar si a autorizatiei de construire. Procesele nu s-au finalizat.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.