Scandal la Valea Lupului. Mana dreapta a primarului prinsa ilegal cu doua salarii, demisa de justitie

5262
Primaria comunei Valea Lupului1
Primaria comunei Valea Lupului si Dumitru Mihailuc

@ Primarul comunei Valea Lupului, Dumitru Mihailuc  refuza sa puna in aplicare o decizie a Agentiei Nationale de Integritate si una emisa recent de Inalta Curte  de Casatie si Justitie potrivit carora secterara Agnes Potochina nu mai poate ocupa aceasta functie cel putin 3 ani @ Aceasta a fost gasita in incompatibilitate de ANI deoarece a ocupat in acelasi timp si functia de secretar si cea de consilier al primarului @ Potochina  a contestat in  justitie decizia ANI dar, recent a pierdut definitiv procesul la Inalta Curte de Casatie si Justitie si trebuie demisa, numai ca, primarul nu prea are curaj sa puna in aplicare sentinta

La Valea Lupului, primarul Dumitru Mihailuc, tergiverseaza punerea in aplicare a unor decizii emise de Agentia Nationala de Integritate (ANI) si Inalta Curte  de Casatie si Justitie, potrivit carora secretara Consiliului Local, Agnes Potochina nu mai poate detine aceasta functie publica pe o perioada de cel putin trei ani. Mai exact, Agnes Potochina, secretara Consiliului Local Valea Lupului, a fost prinsa in incompatibilitate de ANI (vezi aici) deoarece a ocupat in acelasi timp si functia de secretar si pe cea de consilier al primarului. Agentia Nationala a emis decizia in noiembrie 2015 dar Potochina a contestat-o in justitie. Procesul a durat exact 4 ani pana cand s-a finalizat cu o sentinta definitiva a Inaltei Curti (vezi aici) prin care a fost respinsa cererea lui Potochina de anulare a deciziei ANI. Decizia Inaltei Curti a fost trimisa si primarului care trebuie sa o puna in aplicare si sa-i desfaca secretarei contractul de munca. Numai ca, probabil din cauza faptului ca secretara stie multe Dumitru Mihailuc, primarul comuneu Valea Lupului, tergiverseaza punerea in aplicarea deciziilor emise impotriva lui Potochina. Inalta Curte a luat decizia definitiva in noiembrie 2019 iar Mihailuc n-a pus-o in aplicare nici pana astazi.  „Eu am trimis decizia la Comisia de disciplina pentru secretari de la prefectura. Ei trebuie sa puna o puna in aplicare”, ne-a declarat Dumitru Mihailuc.

Prefectura: „Primarul tergiverseaza lucrurile”

Comisia de disciplina pentru secretari de pe langa prefectura i-a transmis insa de cel putin o saptamana primarului ca nu are competenta asupra acestei chestiuni. „I-am raspuns domnului primar si i-am spus ca nu comisia trebuie sa ia o decizie ci dumnealui ca primar”, a spus Lacramioara Vernica, secretara Consiliului Judetean Iasi, membra a comisiei.

Si prefectul Maria Grigoras a spus de asemenea ca primarul tergiverseaza punerea in aplicare a deciziilor in ceea ce o priveste pe secretara. ”Membrii comisiei discutat ca aceasta este o modalitate de tergiversare. ANI  are posibilitatea sa aplice o sanctiune contraventionala, probabil asta urmeaza. Daca trebuie vreun demers din partea noastra, cu siguranta facem ce trebuie”, a spus prefectul Marian Grigoras.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.