Bomba! Baiatul lui Andrei Plesu, furnizor de droguri pentru cluburile din Iasi. Precizarile DIICOT

1858

@ Procurorii DIICOT au emis in urma cu cateva minute un comunicat in care arata ca Mihai Plesu aproviziona cu droguri o retea de traficanti care alimenta cu stupefiante cluburile din Iasi @ Au fost facute perchezitii la Bucuresti, in municipiul Iasi si in comuna Probota din judetul Iasi

In urma cu cateva minute, printr-un comunicat de presa, procurorii DIICOT au facut unele precizari in legatura cu perchezitiile facute astazi in municipiul Iasi, in comuna Probota si in Bucuresti, cercetarile vizand o retea de traficanti de droguri care comercializau stupefiantele in cluburile din Iasi. „Au fost efectuata, un numar de 8 perchezitii domiciliare pe raza  municipiilor București, Iași  și a comunei Probota, judetul Iași, într-o cauza în care se efectueaza cercetari faţa de mai mulţi suspecţi sub aspectul savârsirii infracţiunilor de  trafic de droguri de risc în forma continuata si trafic de droguri de mare risc în forma continuata”, au aratat reprezentantii DIICOT.

Vindeau cannabis si ecstazy

Ancheta in acest dosar a demarat in septembrie 2018, dupa ce procurorii au mers pe urmele unei traficante care vindea cannabis cu 60/70 lei pe gram in cluburi. „La data de 17.09.2018, organele de urmarire penala s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca mai multe persoane care domiciliaza pe raza judeţului Iasi  comercializeaza  droguri de risc  – cannabis (skunk) si droguri de mare risc – comprimate de ecstasy (MDMA) mai multor consumatori de pe pe raza municipiului Iasi. De asemenea, s-a reţinut faptul ca, o suspecta în cauza, comercializeaza cannabis cu suma 60-70 lei/gram iar în perioada când în municipiul Iasi se organizeaza, în incinta unor diferite cluburi, evenimente muzicale, în principal cu specific tehno, suspecta se aprovizioneaza si cu cantitaţi de comprimate ecstasy (MDMA) în vederea comercializarii”, se mai arata in comunicatul DIICOT.

Furnizorul din Bucuresti

Dupa cum s-a aratat mai sus drogurile proveneau din Bucuresti si astfel se intelege si rolul pe care l-a avut Mihai Plesu. „Unul dintre suspectii care domiciliaza pe raza judeţului Iasi, s-a deplasat periodic în municipiul Bucuresti, de unde s-a aprovizionat, de la un alt suspect  cu diferite cantitaţi de droguri pe care mai apoi le-a transportat în municipiul Iasi, în vederea comercializarii. Suspectul din Bucuresti a reprezentat principala sursa de aprovizionare cu droguri pentru dealer-ul din judeţul Iasi, acesta întreprinzând totodata demersuri pentru înfiinţarea unei culturi de ilicite de cannabis de tip in-door sprijinit fiind în aceste activitaţi si de catre concubina sa care cunoastea toate detaliile legate de activitaţile infracţionale derulate, sprijinindu-l si implicându-se în mod direct prin intermedierea unora dintre tranzacţii”, au mai constatat procurorii.

Cercetarile au mai scos la lumina faptul ca din retea facea parte si un britanic. În urma perchezitiilor domiciliare efectuate au fost identificate locatii prevazute cu dispozitive de cultivare și întretinere a plantatiilor ( lampi speciale, cort, ventilatoare, ghivece etc) precum și diferite cantitaţi de cocaina, cannabis, ecstasy,rezina cannabis (hașiș), ciuperci halucinogente, cântare electronice de precizie, grindere pentru maruntit substanta vegetala.

In aceasta seara procurorii DIICOT ii vor audia pe suspecti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.