Acestia sunt copiii geniali din Iasi. Elevi la marile colegii aplaudati pe toate continentele

3071

@ Un numar de 16 elevi din Iasi au obtinut anul acesta premii la olimpiadele internationale de geografie, chimie, informatica, stiinte ale Pamantului, astronomie si astrofizica, neogreaca sau limba rusa @ Dupa Bucuresti, judetul Iasi are cei mai multi olimpici internationali din intreaga tara

Bilant la sfarsit de an centenar in educatia ieseana. Anul acesta, 16 elevi din Iasi au obtinut premii la olimpiadele internationale, organizate in tari de pe toate continentele. Dupa Bucuresti, Iasul este judetul cu cei mai multi olimpici din tara. Cei 16 elevi din Iasi au facut perfomanta la diverse discipline de studiu, precum geografie, chimie, informatica, stiinte ale Pamantului, astronomie si astrofizica, neogreaca sau limba rusa.
Elevii premiati provin de la sase unitati scolare.
Colegiul National „Emil Racovita” Iasi se mandreste cu elevi precum Tudor Crisian Cozma, premiat la Olimpiada Internationala de Chimie, Cristian Manuel Fosalau,  premiat la Olimpiada Internationala de Geografie, Elena Catalina Ivascu si Maria Stamouli , premiate la Olimpiada Internationala a Elenismului, precum si cu Maria Zagnat si MariaVlada care are au obtinut distinctii la Olimpiada de limba rusa materna. Colegiul National Iasi se aseaza in prim plan cu Andrei Mircea Lupuleasa, premiat la Olimpiada Internationala de Stiintele Pamantului, Andrei Sandu, premiat la Olimpiada Internationala de Geografie si cu Matei Bogdan Plescan, medaliat la Olimpiada de Stiinte pentru juniori.
Colegiul National „Costache Negruzzi”, Iasi completeaza lista olimpicilor cu Bianca Solomon, medaliata la Olimpiada Internationala de Geografie, Chirosca Ana Catalina, medaliata la Olimpiada Internationala a Elenismului, precum si cu Raisa Pavlov, premianta la Olimpiada de limba rusa materna. Liceul Teoretic de Informatica ”Gr. Moisil” Iasi se mandreste cu Denis-Andrei Banu, medaliat la Olimpiada Balcanica de Informatica. De la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile Cel Mare”, Iasi vine Emilian Paul Pentiuc, premiat la Olimpiada Internationala a Elenismului, iar de la Colegiul National “M. Eminescu” Iasi trebuie omagiata eleva Ionela Hreasca , premiata de asemenea la Olimpiada Internationala a Elenismului.

Felicitari si profesorilor coordonatori

Lista profesorilor coordonatori pe care trebuie sa-i felicitam este lunga: Simona Iancu, Mihaele  Lesenciuc , Paula Gavrilesu, Cornelia Fiscutean, Dorin Fiscutean, Adriana Preotu, Marioara Lacatusura, Andu Ouatu, Zinaida Gromic, Athina Tsavea, Mirela Tibu, Silvia Chiosea si Soultana Arvanitaki. Elevii ieseni au fost premiati ieri si de Ministerul Educatiei, in prezenta ministrului Ecaterina Andronescu alaturi de ceilalti  239 olimpici din intreaga tara, in cadrul unei festivitati care a avut loc in noua Aula a Universitatii Politehnice Bucuresti. „Premierea olimpicilor nostri la nivel national este o recunoastere a scolii iesene la scena deschisa, o apreciere publica care vine de la Ministerul Educatiei, apreciere care nu face decat sa ne motiveze pe toti, elevi si profesori, sa confirmam in continuare. La Iasi vorbim despre excelenta in educatie cu un firesc care nu ne surprinde. Nu am putea concepe o scoala fara varfuri, fara olimpici, fara succese remarcabile la concursuri nationale sau internationale, ” a declarat Genoveva Farcas, sefa Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.