Inchisoare pe viata, definitiv, pentru studentul criminal din Copou

4236
Aurelian Giosan
Giosan ramane inchis pe viata

@ Magistratii Curtii de Apel Iasi au decis in aceasta dupa-amiaza sa mentina sentinta de condamnare la inchisoare pe viata pronuntata de Tribunal in urma cu un an, impotriva lui Aurelian Giosan studentul care si-a omorat un coleg intr-o camera de camin din Targusor Copou si l-a injunghiat de nenumarate ori si pe al doilea in timp ce dormea @ „Giosan l-a injunghiat mai intai pe Nour Victor, care dormea. Dupa aceea, Giosan mi-a mai aplicat cateva lovituri de cutit, dupa care s-a apropiat de patul lui Nour, careia i-a aplicat alta serie lovituri cu cutitul, in timp ce acesta gemea”, a povestit Casian Harpa, studentul care a supravietuit in ciuda zecilor lovituri de cutit aplicate de Giosan

Aurelian Giosan, studentul care in noaptea zilei de 9.11.2015 si-a injunghiat doi colegi in timp ce acestia dormeau intr-o camera de camin din Targusor Copou, si astfel unul dintre ei a murit va ramane in inchisoare pe viata, au decis in aceasta dupa-amiaza magistratii Curtii de Apel Iasi care au respins apelul formulat de acesta. Giosan fusese condamnat in urma cu un an de magistratii Tribunalului Iasi iar in aceasta dupa-amiaza judecatorii de la Curte nu au facut decat sa pastreze pedeapsa aplicata de prima instanta respingand dupa cum s-a mai precizat apelul lui Giosan. „Inculpatul in data de 09.11.2015, in intervalul orar 05.00 – 06.30, profitand de imprejurarea ca cei doi colegi, Nour Victor, si Casian Harpa, din camera 49 a caminului C4 din Complexul Studentesc Targusor Copou Iasi dormeau, inculpatul Giosan Aurelian George le-a aplicat acestora multiple lovituri de cutit, in mai multe randuri, dand dovada de cruzime, cu consecinta decesului victimei Nour Victor si producerea de leziuni grave cu punerea in primejdie a vietii persoanei vatamate Harpa Casian, pentru a inlesni deposedarea persoanei vatamate Harpa Casian de o suma de bani (80 lei), un telefon marca Huawei si un laptop marca Asus cu accesoriile acestuia”, se arata la inceputul rechizitoriului intocmit de procurori.
Cu toate acestea Giosan a sustinut pana in ultimul minut al procesului ca este nevinovat. Astfel, acesta si-a susinut nevinovatia si la ultimul termen de judecata de pe 6 decembrie cand magistratii i-au permis sa spuna ultimele cuvinte in apararea sa. „Sunt nevinovat. Daca asi fi fost vinovat asi fi spus, da, am gresit trebuie sa platesc. Au fost fabricate probe impotriva mea, in acest dosar. Va rog sa-mi admiteti apelul si sa ma achitati. Va rog sa cititi cu atentie acest dosar. Sunt nevinovat. Este viata mea in joc”, a spus Aurelian Giosan.

Masacrul a fost descris de victima ramasa in viata

Din cei doi studenti atacati in plina noapte in camera de camin a supravietuit in mod miracolulos Harpa Casian chiar daca anchetatorii si medicii au numarat pe trupul sau zeci de rani provocate de cutit. Fiind operat, acesta s-a mai recuperat si astfel a putut sa povesteasca procurorilor si judecatorilor cosmarul prin care a trecut. „In intervalul orar 05.00 – 06.00, am fost trezit din somn de o lovitura de cutit aplicata in partea stanga a gatului de catre Giosan Aurelian George. Nu am ințeles ce se intampla, dar l-am vazut pe Nour Victor zacand pe patul de langa geam (mai tarziu am ințeles ca Giosan l-a injunghiat mai intai pe Nour Victor, care dormea, intrucat aceasta avea o constitutie fizica mai robusta si, daca ar fi realizat pericolul in care se afla, ar fi opus rezistenta). In continuare, Giosan mi-a mai aplicat cateva lovituri de cutit, dupa care s-a apropiat de patul lui Nour, careia i-a aplicat alta serie lovituri cu cutitul, in timp ce aceasta gemea. Inculpatul mi-a cerut apoi cheia de la dulap. M-am ridicat in sezut si m-am sprijinit de perete, in timp ce Giosan mi-a luat cheile de sub perna si a deschis lacatul de la dulap, de unde mi-a luat laptop-ul. In geanta aveam factura si certificatul de garantie”, a povestit Casian Harpa.
La un moment dat, a mai relatat Casian, Giosan i-a taiat cu cutitul si venele de la mana stanga si chiar a incercat sa il sufoce cu perna „de cateva ori”. ” Nu am reacționat de frica sa nu primesc o lovitura fatala. Am incercat sa vorbesc cu inculpatul, dar acesta a strigat „taci din gura!”, a mai povestit Casian.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.