Bomba! Pantazi si Zuzan achitati in dosarul de coruptie. Sentinta nu este definitiva

1146

@ Primarul municipiului Pascani, Dumitru Pantazi si secretarul Mircea Zuzan au fost achitati in dosarul de coruptie in care au fost trimisi in judecata de DNA Iasi pentru ca ar fi eliberat ilegal o autorizatie de constructie @ ’Instantele iesene au detonat ‘’abuzul in serviciu’’ din dosarele DNA, acesta a fost recalificat, dupa noile modificari constitutionale in ‘’deserviciu adus contribuabililor’’, a spus Ionel  Nechita, avocatul apararii in acest dosar

Primarul municipiului Pascani si secretarul Mircea Zuzan au fost achitati in aceasta seara in dosarul de coruptie in care in septembrie 2016 au fost trimisi in judecata pentru ca ar fi eliberat ilegal o autorizatie de construire in beneficiul SC Perla Neagra SRL care intentiona sa construiasca un fast-food. Sentinta a fost pronuntata in aceasta seara de magistratii Tribunalului Iasi iar Pantazi si Zuzan au scapat de toate acuzatiile de abuz in serviciu, care le-au fost aduse. Alaturi de cei doi a mai fost achitat si Ciprian Ovidiu Prisecaru functionar la serviciul de amanejare a teritoriului. De altfel, in acest dosar de coruptie nu s-a dat nici o condamnare dura. Fiind achitate acuzatiile de abuz, cei care au primit pedepse patronii firmelor trimise in judecata dar si functionara de la urbanism Elena Serghiuta au condamnari cu amanare adica deocamdata pedeapsa nu se aplica, neavand nici un fel de efect. Aceasta pedeapsa este mai blinda decat cea de inchisoare cu suspendare. Din tot rechizitoriul au ramas in picioare numai acuzatiile de fals si de uz de fals. Astfel, au fost pronuntate urmarele pedepse pe langa cele trei achitari mentionate mai sus: Vasile Bodnar (administrator SC Fab Casa Noua SRL)- 1 ani si o luna de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei, Emilian Oneata (administrator SC Perla Neagra SRL) – 3 luni de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei, Elena Serghiuta ( 1 an de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei), Fab Casa Noua SRL – amenda penala de 13.700 lei.

Care au fost acuzatiile DNA

Potrivit DNA Iasi, in perioada 16.07.2012 – 11.02.2013, Pantazi in calitate de primar al municipiului Pascani, impreuna cu inculpatii Mircea Zuzan Ovidiu Prisecaru au semnat o autorizatie de construire, in conditiile in care nu exista acordul scris, dat in forma autentica, de catre proprietarii unei cladiri invecinate (forma ceruta de dispozitiile actelor normative in vigoare si prevazuta si in certificatul de urbanism aferent emis de Primaria municipiului Pascani). Autorizatia de construire a fost intocmita de catre Elena Serghiuta cunoscând neregulile de mai sus, document ce a fost ulterior introdus in circuitul de semnare. ‘’In perioada 26.06.2014 – martie 2015, aceeasi inculpata a facut mentiuni nereale pe documentatia tehnica aferenta autorizatiei de construire, in sensul in care a atestat, in mod nereal, ca a vizat aceasta documentatie anterior datei de 11.02.2013, desi aceasta documentatie a fost depusa la Primaria municipiului Pascani dupa data de 26.06.2014’’, se arata in rechizitoriu.

Aceasta sentinta nu este definitiva putand fi achitata cu apel la Curtea de Apel Iasi.

Avocatul Nechita: ‘’Justitia intinereste’’

Unul din avocatii apararii din acest dosar este Ionel Nechita. Acesta a precizat ca solutiile de achitare din dosar se datoreaza in primul rand eforturilor depuse de toti avocatii din dosar criticand in acelasi timp maniera de instrumentare a dosarelor de abuz in serviciu de catre DNA. ‘’Instantele iesene au detonat ‘’abuzul in serviciu’’ din dosarele DNA, acesta a fost recalificat, dupa noile modificari constitutionale in ‘’deserviciu adus contribuabililor’’. A intinerit ‘’oarba’’ din justitie care in ultima vreme isi pierduse balanta-toata ziua era cu sabia in mana si ameninta’’, a declarat Ionel Nechita, avocatul lui Mircea Zuzan.

Pantazi- a doua achitare

Sa mai precizam ca Pantazi a fost trimis in judecata in doua dosare de coruptie de DNA Iasi si in ambele a fost achitat. Pe langa acest dosar legat de eliberarea autorizatiei de construire mentionate mai sus, Pantazi a fost trimis in judecata tot de DNA Iasi si pentru faptul ca firma familiei sale Agrocomplex Lunca Pascani a arendat de la Primaria Pascani o suprafata de 60 hectare de teren si nu a platit Consiliului Local arenda sau alte beneficii financiare prevazute de contract.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.