Fostul sediu al Judecătoriei a fost vândut. Trei familii de magistrați asociate într-un tun de 1,4 miloane euro

27702
Iulia Diaconu, Paul Diaconu, Cristina Maxim, Bogdan Maxim, Anda Ciocanta
Iulia Diaconu, Paul Diaconu, Cristina Maxim, Bogdan Maxim, Anda Ciocanta

@ Cele mai norocoase familii de magistrați din Iași, pe lângă salariile și pensiile speciale încasează milioane de euro și din tranzacții imobiliare @ O firmă la care sunt asociați Cătălin Crișu Ciocântă soțul Andei Ciocântă-vicepreședinte la Curtea de Apel Iași, Paul Diaconu-soțul Iuliei Diaconu-fost procuror DIICOT Iași dar și Cristina Maxim-fost procuror DIICOT și soțul său Bogdan a vândut cu 1,4 milioane euro, spațiul de pe bulevardul Anastasie Panu, unde a funcționat o lungă de timp secția penală a Judecătoriei Iași @ În anul 2013, Anda Ciocântă, care ocupa funcția de președinte a Judecătoriei Iași s-a măritat cu unul dintre proprietarii spațiului care era închiriat instanței, și anume Cătălin Crișu

Procurorul te anchetează, te reține, cere să te aresteze, te trimite în judecată dar toate acestea ar trebui să fie aprobate de judecător. Dacă procurorul a greșit, judecătorul trebuie să-l cenzureze adică, să respingă cererea de arestare sau să te achite. La noi la Iași însă, Dumnezeu cu mila, să te ferească să ajungi pe mâinile lor. Asta, deoarece, procurori și judecători au fost și sunt asociați în afaceri de milioane de euro. Ce șanse ai ca un judecător să respingă o cerere a unui procuror cu care este asociat? O tranzacție cu un spațiu comercial din centrul Iașului a adus aproape 1,4 milioane euro în conturile unei firme la care sunt asociate trei familii de magistrați. Nu este vorba despre orice familii de magistrați. Aceștia se numără printre cei mai mari jucători de pe piața imobiliară ieșeană. Astfel, spațiul comercial în care a funcționat mai bine de 10 ani până în august 2014, secția penală a Judecătoriei Iași, imobil situat pe bulevardul Anastasie Panu nr.21, bloc 7 Noiembrie, lângă pasajul Hala Centrală a fost vândut cu fabuloasa sumă de 1.361.900 euro. Cumpărător este firma Dorna Medical, reprezentată de Roman Boca. Spațiul a fost vândut de SC Level V Investment SRL, societate administrată de Cătălin Crișu Ciocântă, soțul Andei Ciocântă , vicepreședinte al Curții de Apel Iași dar și de Paul Diaconu, soțul fostei șefe a DIICOT Iași, Iulia Diaconu. Cătălin Crișu și Paul Diaconu sunt asociați și administratori ai firmei SC Level V Investment SRL. Firma acesta mai are însă un asociat și anume SC 3 OF Music SRL, companie în care găsim printre asociați pe Bogdan Maxim, soțul Cristinei Maxim, prim-procuror adjunct al DIICOT Iași în perioada în care Iulia Diaconu era șefă a acestei unități de parchet. Potrivit unor surse, celor două erau foarte bune prietene iar soluțiile pe care le dădeau în dosare erau luate prin consens.

Ciocântă lucra în spațiul închiriat de la soț

După cum spuneam mai sus, secția penală a Judecătoriei Iași a funcționat mai bine de 10 ani în acest spațiu cu o suprafață totală utilă de 1.153 metri pătrați, până în august 2004. În acest interval Anda Ciocântă a ocupat funcția de președinte al Judecătoriei Iași. Însă, ordonatorul de credite, adică instituția care a închiriat acest spațiu de la Cătălin Crișu pentru Judecătoria Iași a fost Tribunalul. Potrivit unor surse însă, Crișu și Ciocântă s-au cunoscut fiind nevoiți să se întâlnească pentru discuții legate de funcționarea și administrarea spațiului. În anul 2013, Cătălin Crișu și Anda Ciocântă s-au căsătorit. După căsătoria lor, Judecătoria Iași a continuat să funcționeze încă un an în spațiul deținut de firma familiilor Crișu-Ciocântă, Diaconu și Maxim.

Cele mai bogate procuroare din Iași

Justiția noastră de pe malul Bahluiului are o particularitate unică în țară. Unele dintre cele mai mari afaceri imobiliare se învârt în jurul unor familii de magistrați. Asta a făcut să avem la Iași printre cei mai bogați magistrați din țară. Presa ieșeană și națională a arătat în mai multe rânduri că Iulia Diaconu este printre cei mai bogați magistrați din România. Și declarația de avere a Cristinei Maxim este destul de consistentă. Ca și declarația Iuliei Diaconu, cea Cristinei Maxim conține multe terenuri, apartamente și case. Soțul, Bogdan Maxim facea afaceri și în domeniul muzical, fiind proprietar al casei de discuri Roton. Cele două procuroare s-au pensionat dar în perioada în care erau în activitate, adorau să aresteze în special indivizi care erau suspectați de contrabandă cu țigări. Numai că, o bună parte dintre cei arestați au fost achitați ulterior. Bieții oameni au stat după gratii degeaba dar afacerile pe care le făceau ei, încurcau pe alții. Firma SC Level V Investment SRL a obținut spațiul în perioada în care cei trei magistrați enumerați mai sus erau în activitate.

Soțul judecătorei Ciocântă salvat ca un infractor de rând de Marea Prescripție. Milionarul a demolat ilegal un monument istoric

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.