Lucrări în ritm alert pe șantierul Silk District dezvoltat de Prime Kapital în Iași

442

Silk District este un proces ambițios de modernizare și transformare a unei zone industriale din Iași,care se afla în stare de degradare, într-un hub urban care va fi unul dintre punctele centrale de interes ale capitalei Moldovei.

Proiectul a început cu demolarea a 60.000 metri pătrați de construcții industriale, pentru a face loc unui ansamblu mixed-use, care la final va avea peste 40.500 metri pătrați de spații verzi, de promenadă și zone pentru biciclete, peste 1.500 de apartamente și 104.400 metri pătrați dedicați spațiilor de birouri Clasa A, proiectate după standardul BREEAM Outstanding. Mai mult, rezidenții noului cartier al Iașului, vor beneficia de 10.080 metri pătrați de spații comerciale și servicii dedicate comunității.

Lucrările de construcție avansează în ritm alert, atât la dezvoltarea viitoarelor clădiri, cât și la dezvoltarea infrastructurii aferente. Lucrările generale aflate în curs au ca scop îmbunătățirea infrastructurii și conectarea Silk District la drumurile de acces. De asemenea, un proiect important este devierea și îngroparea conductelor de gaz, termoficare și iluminat, proces care va duce la înfrumusețarea zonei dar și la o mai mare siguranță pentru cetățeni.

Santier Silk District
Santier Silk District

Ce s-a făcut până acum:

Înainte de începerea lucrărilor propriu-zise, au fost efectuate numeroase  studii geotehnice pentru a asigura stabilitatea terenului și pentru a planifica excavațiile. Peste 100.000 metri cubi de material, folosind aproximativ 20 de camioane, 8 excavatoare. Pe șantier se află prezenți peste 30 de contractori, care lucrează împreună pentru a realiza acest proiect ambițios.

Lucrări de construcție în curs:

Pentru componenta rezidențială, lucrările sunt în plină desfășurare pentru primele două faze, reprezentând peste 660 de apartamente și peste 800 de parcări. Lucrările aferente Fazei 1 de construcții rezidențiale, pentru primele 4 tronsoane, conținând un număr de 315 apartamente, se află într-un stadiu avansat de realizare. Atât suprastructura, închiderile exterioare cât și compartimentările sunt în lucru. În paralel, se execută și lucrări pentru instalații termice, sanitare, electrice și pentru prevenirea și stingerea incendiilor. În paralel cu realizarea Fazei 1 se derulează și execuția Fazei 2, conținând un număr de 346 de apartamente, unde în prezent se lucrează la suprastructura clădirilor. În cazul ambelor faze, prin realizarea piloților forați, capacitatea portantă a terenului a fost crescută peste nivelul estimărilor inițiale, asigurând suplimentar rezistența și stabilitatea construcțiilor. Pentru fiecare fază au fost prevăzuți câte 350 de piloți cu adâncime medie de 20 m. Odată cu aceste lucrări, se realizează și la infrastructura pentru aproximativ 6.700  metri pătrați de zone verzi și spații de agrement.

Lucrările pentru Faza 1 de Birouri Clasa A se desfășoară în conformitate cu standardele de certificare  BREEAM Outstanding. Acestea au fost demarate în cursul celui de-al doilea trimestru al anului 2022, iar până în prezent, s-au realizat lucrările de infrastructură ce au inclus un număr de 200 de piloți forați la adâncimea de 15 m iar suprastructura și compartimentările din zidărie ale clădirii se află într-un stadiu avansat de realizare.Concomitent cu lucrările de construcții s-au demarat și cele pentru instalații electrice, sanitare și pentru stingerea incendiilor. De asemenea, s-a montat o parte a structurii pentru fațada-cortină și în prezent se lucrează la închiderile vitrate.Termenul propus pentru finalizarea obiectivului este ultima parte a anului 2023.

În concluzie, Silk District se află în plină dezvoltare, fiind cel mai mare șantier privat din Iași. Localizat excelent, proiectul are o conexiune directă cu centrul orașului și integrează apartamente spațioase, zone verzi extinse, clădiri de birouri Clasa A, un Community Center și spații comerciale dedicate rezidenților. Silk District a devenit cel  mai căutat cartier al Iașului, peste 500 apartamente găsind-uși deja viitorii proprietari. Este locul în care vei fi aproape de tot ceea ce ai nevoie pentru a face față cu succes ritmului alert al vieții moderne. Întregul proiect a fost conceput astfel încât să ai totul la îndemână și să poți direcționa toate resursele tale spre ceea ce contează cu adevărat pentru tine.

La finalul lucrărilor, în Silk District vei găsi prima pădure urbană din Iași, cu peste 2.400 de copaci plantați și 40.500 de metri pătrați de spații verzi și de recreere, cu acces auto limitat.

Pentru mai multe detalii despre viața la Silk District, te așteptăm la Biroul nostru de Vânzări din Calea Chișinăului nr. 22, Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.