Angajat al unui spital din Iaşi, condamnat de judecători! A recunoscut totul! (EXCLUSIV)

6762
Targa, pe holul unui spital
Targa, pe holul unui spital

@ Angajatul unui mare spital din Iaşi a fost pedepsit ieri de magistraţi, după ce a recunoscut totul @ Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis ieri acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de procurorii DNA cu Alin Adrian Atanasiu @ Acesta a primit o pedeapsă de 2 ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru fals intelectual şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit

Angajatul unui mare spital din Iaşi a fost pedepsit de magistraţi, după ce a recunoscut totul. Aşadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis ieri acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de procurorii DNA cu Alin Adrian Atanasiu.

Acesta a primit o pedeapsă de 2 ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru fals intelectual şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

„Inculpatul Alin Adrian Atanasiu va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Grajduri sau în cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi, pe o perioadă de 60 de zile”, au afirmat magistraţii ieşeni.

Angajat al unui spital din Iaşi, acuzat de fals intelectual şi abuz în serviciu

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Alin Adrian Atanasiu a început pe 14 septembrie 2022. Procurorii DNA au trimis la instanţă acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu acesta.

Mai apoi, procurorii DNA Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Adrian Bogdan Şaramet, la data faptei manager interimar şi ordonator de credite al Institutului de Psihiatrie „Socola”, din Iaşi, Ionuţ Mihalache, Radu Bogdan Ignat, o persoană fizică şi firma Cao Cons SRL Suceava.

„În decembrie 2020, în contextul derulării unui contract încheiat între Institutul de Psihiatrie „Socola” şi SC Cao Cons SRL Suceava ce avea ca obiect ,,Reabilitare şi modernizare reţea alimentare cu apă potabilă”, inculpaţii Şaramet Adrian Bogdan şi Mihalache Ionuţ ar fi aprobat achitarea sumei de 490.323 de lei ce reprezenta contravaloarea totală a lucrărilor, în condiţiile în care acestea nu erau finalizate, iar garanţia de bună execuţie nu fusese constituită de către executant”, au spus oamenii legii.

Ce au spus anchetatorii despre Alin Adrian Atanasiu

Procurorii DNA au susţinut că într-o manieră asemănătoare ar fi procedat şi membrii comisiei de recepţie a lucrărilor (formată din Radu Bogdan Ignat, Alin Adrian Atanasiu şi Raul Gabriel Zaharia).

„Aceştia au atestat în mod nelegal executarea în totalitate a lucrărilor în condiţiile în acestea nu erau finalizate. Procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpaţii Atanasiu şi Zaharia”, au încheiat oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.