Accident rutier mortal! Pompier ieşean, condamnat definitiv după ce a băgat un om în mormânt! (EXCLUSIV)

17518
Accident
Accident rutier

@ În urma unui accident rutier mortal, un pompier ieşean a fost pedepsit de către magistraţi @ Astfel, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Militare Bucureşti au dispus condamnarea definitivă a lui Bogdan Nuţu Onofrei, pentru ucidere din culpă @ Ieşeanul a fost acuzat că a provocat decesul unei personae, în urma accidentului în care a fost implicat

În urma unui accident rutier mortal, un pompier ieşean a fost pedepsit de către magistraţi. Recent, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Militare Bucureşti au dispus condamnarea definitivă a lui Bogdan Nuţu Onofrei, pentru ucidere din culpă.

“Instanţa respinge, ca nefondate, apelurile formulate de apelantul-inculpat plt.maj. Bogdan Nuţu Onofrei, apelantele-părţi civile şi apelanta-parte responsabilă civilmente Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA. Definitivă”, au afirmat magistraţii. Iniţial, pompierul ieşean fusese condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă.

 

Accident rutier mortal: pompier ieşean, acuzat că a băgat un om în mormânt

 

Procesul ieşeanului a început în urmă cu câţiva ani. Procurorii militari l-au trimis în judecată pe Bogdan Nuţu Onofrei sub acuzaţia de ucidere din culpă.

“În seara de 26 noiembrie 2017, inculpatul, conducând autoturismul proprietate personală marca BMW pe DJ 281, pe raza comunei Erbiceni, în sensul de mers spre localitatea Podu Iloaiei, cu o viteză peste limita legală (aproximativ 57 – 58 km/h), a lovit victima, care circula neregulamentar, pe mijlocul carosabilului, producând decesul acestuia. Subofițerul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 g/l alcool pur în aerul expirat”, au spus oamenii legii.

 

Bogdan Nuţu Onofrei a susţinut că nu a fost vina sa

 

La audieri, plutonier major de la ISU Iaşi Bogdan Nuţu Onofrei (39 de ani) a susţinut că ar fi fost „orbit” de luminile de drum („faza lungă”) de la un vehicul care circula din sens opus şi al cărui conducător auto nu procedase la comutarea luminilor de drum cu luminile de întâlnire.

Acesta a mai arătat că, imediat după ce respectivul autoturism a trecut prin dreptul autoturismului condus de el, a simțit un impact, constatând că parbrizul autoturismului său fusese spart în partea dreaptă. El ar fi acționat imediat sistemul de frânare şi, după oprirea autoturismului, a coborât, constatând că, pe partea dreaptă a sensului său de deplasare, se află corpul unui bărbat.

Pompierul a mai declarat că a marcat corpului victimei cu triunghiul reflectorizant din dotarea autoturismului şi că a apelat 112, anunțând accidentul rutier.

Anchetatorii au susţinut că, în momentul decesului, s-a reţinut că victima avea o alcoolemie de 2,40 grame la mie. De asemenea, magistraţii au constatat că pompierul putea preveni producerea accidentului rutier dacă s-a fi deplasat cu 27 km/h, nu de 57 km/h. Totodată, s-a reținut 50% culpa victimei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.