Update! Avocata Poroșnicu pusă sub acuzare de procurori. Acuzația: divulgarea secretului profesional

30702
Gianina Poroșnicu
Gianina Poroșnicu

@ Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au inculpat-o pe avocata Gianina Poroșnicu pentru săvârșirea infracțiunii de divulgarea secretului profesional @ Asta deoarece Poroșnicu și-a trădat o clientă care a fost victima unui interlop @ Femeia depusese plângere penală împotriva interlopului și a angajat-o pe Poroșnicu să o reprezinte @ Însă, Poroșnicu a fotocopiat dosarul penal și la trimis unui număr însemnat de persoane pentru a-și denigra clienta @ Într-o adresă de răspuns trimisă Dezvăluirea.ro, Parchetul a transmis că dosarul trimis de Poroșnicu a ajuns la partea adversă, adică la interlop

Gianina Poroșnicu, cunoscută avocată în Baroul Iași a fost pusă sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași pentru săvârșirea infracțiunii de divulgare a secretului profesional. Asta deoarece, Gianina Poroșnicu și-a vândut o clientă în cel mai josnic mod cu putință. Astfel, o tânără femeie a fost victima unui interlop periculos, traficant de droguri și a depus plângere penală împotriva acestuia. Printre infracțiunile consemnate în plângerea penală este și cea de amenințare. După ce a depus plângerea penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, tânăra a angajat-o pe Gianina Poroșnicu, să o reprezinte. Însă, Gianina Poroșnicu a făcut mai multe copii ale dosarului și le-a trimis unui număr însemnat de persoane. Potrivit unei adrese de răspuns, trimisă către Dezvăluirea.ro de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, dosarul a ajuns la partea adversă, adică la interlop. ‘’În fapt, persoana cercetată Poroșnicu Gianina Vera, în calitate de apărător ales într-un dosar penal instrumenat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, a luat la cunoștință de mai multe înscrisuri de țin de viața privată a unei persoane vătămate C.LN., documente care le-a trimis în formă scanată părții adverse cu scopul de a denigra persoana vătămată’’, ne-a transmis Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.

În cursul săptămânii trecute, Gianina Poroșnicu a fost chemată la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași ocazie cu care i s-a transmis că are calitatea de inculpată în dosarul în care este acuzată de divulgarea secretului profesional. Această procedură de încunoștințare este prealabilă trimiterii în judecată. Jurnaliștii Dezvăluirea.ro au luat legătura cu victima Gianinei Poroșnicu și implicit a interlopului. Din motive lesne de înțeles aceasta a ales să rămână anonimă. ‘’Este regretabil ca am apelat la serviciile unui avocat care nu a înțeles să păstreze secretul profesional, nerespectând obligația de confidențialitate ce derivă din raportul avocat client’’, a spus tânăra. Am solicitat un punct de vedere de la Gianina Porosnicu. Dupa publicarea acestui articol de presa, am intrat in posesia unui text trimis catre Dezvaluirea.ro de Gianina Porosnicu, un document în care avocata sustine ca este victima unei inscenari. ‘‘M-am trezit peste noapte atrasă într-un proces penal de către C.L.N, o pretinsă prietenă – așa se autointitulează în plângerea ei.  Ea și concubinul său (martor) pretind că i-am trimis acestuia din urmă un material de urmărire penală– o anchetă din 2017 – cu scopul de a o denigra pe C.L.N. Dar, în fața organelor de anchetă, ambii susțin că respectivul material a fost șters”, a spus Gianina Porosnicu.

Mai departe materialul continte afirmatii denigratoare la adresa denuntatoarei si a unui martor din dosar si de aceea am ales sa nu le publicam.

Nu este la prima abatere

Aceasta nu este pentru prima dată când Gianina Poroșnicu este acuzată că și-a trădat clienții. De exemplu, în edițiile anterioare am prezentat cazul Anei Crețan care a fost victima unu accident rutier în Vicovul de Sus. Deoarece a constatat că Gianina Poroșnicu nu și-a făcut datoria și mai mult decât atât  i-a luat apărarea celui care a săvârșit accidentul rutier. Din aceste motive Ana Crețan a solicitat la Judecătoria Rădăuți, rezilierea contractului de asistență juridică încheiat cu Gianina Poroșnicu. ‘’ Reclamanta a solicitat rezilierea acestui contract motivat de faptul că doamna avocat Porosnicu Gianina Vera a fost prezentă la efectuarea expertizei tehnice a autoturismelor implicate în accident si a semnat procesul-verbal deși numărul de înmatriculare a autoturismului vinovat de producerea aaccidentului era greșit trecut în procesul-verbal, astfel că nu a avut nici o apărare ci, mai mult decât atât , doamna avocat a încercat să apere inculpatul, toate înscrisurile și toate probele la dosar au fost depuse de către reclamantă, iar doamna avocat nu a depus minimul de diligență în apărarea acesteia, cauzându-i-se reclamantei și un prejudiciu material prin lipsa de apărare deoarece, în singura cerere pe care a formulat-o doamna avocat pentru constituire de parte civila, aceasta a apreciat greșit daunele materiale la doar 5.000 euro, aceasta suma neputând acoperi nici măcar medicamentația , cu atât mai puțin costul intervențiilor chirurgicale, costurile recuperării, ținând cont de faptul că are nevoie de însoțitor permanent, un an de zile ulterior intervențiilor chirurgicale fiind imobilizată la pat’’, se arată în sentința prin care Judecătoria Rădăuți a decis rezilierea contractului încheiat de Ana Crețan cu Gianina Poroșnicu.

Ana Crețan a pierdut însă procesul în apel la Tribunalul Suceava.

Avocata lui Poroșnicu condamnată într-un dosar de proxenetism și trafic de droguri

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.