Bomba coronavirus la sate. Grupuri de rromi intorsi ‘’acasa’’ dispersate zilnic de Politie

3392

@ Situatie dificila pentru autoritati in comuna Lungani, judetul Iasi unde este nevoie ca aproape zilnic sa intervina Politia pentru a dispersa grupurile de 10-20 rromi @ ‘’Am discutat cu ei si cei mai multi nu erau informati nu stiau ce sa faca. O rezolvam. Cumparam niste portavoci si mergem prin sate sa le spunem cetatenilor ce au de facut’’, a spus Virgil Corobuta, primarul comunei Lungani

Impunerea restrictiilor stabilite de autoritatile centrale pentru impiedicarea extinderii epidemiei Covid19 intampina probleme mari in comuna Lungani judetul Iasi. De cateva zile politistii sunt nevoiti sa intervina in aceasta comuna pentru a dispersa grupurile de 10-20 de rromi care se formeaza in curtile caselor sau pe ulite si stau pur si simplu la taclale. Printre acestia se afla si rromi care au revenit in tara din Italia sau Germania dupa ce a izbucnit urgia. Contactat telefonic de jurnalistii Dezvaluirea.ro, primarul comunei Lungani, Virgil Corobuta a spus ca rromii se comporta asfel deoarece nu sunt informati. ‘’Am discutat cu ei si cei mai multi nu erau informati nu stiau ce sa faca. O rezolvam. Cumparam niste portavoci si mergem prin sate sa le spunem cetatenilor ce au de facut’’, a spus Virgil Corobuta, primarul comunei Lungani.

Cele mai multe probleme se inregistreaza in satele Zmeu si Crucea dominate de populatia rroma. Sa mentionam ca ordonantele militare interzic grupurile mai mari de trei persoane in spatial public. Intr-o editie anterioara am aratat (vezi aici) ca si primarul comunei Voinesti, Gheorghe Dobreanu s-a plans ca are probleme cu cei reveniti din strainatate deoarece nu respecta regulile de carantina.

Constantin MAZILU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.