Carieră încheiată în cazul unui poliţist ieşean, pentru 200 de euro! „Banii vor ajunge la sinistraţi!”

7105
bani la politist-1
bani la politist-1

@ Carieră încheiată în cazul unui poliţist ieşean, pentru 200 de euro @ Agentul de Poliţie i-a spus unei studente că „banii vor ajunge la nişte sinistraţi” @ Ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus condamnarea lui Adrian Laurenţiu Alupului la 2 ani şi 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită @ În instanţă, poliţistul ieşean a recunoscut totul

Carieră încheiată în cazul unui poliţist ieşean, pentru 200 de euro! Agentul de Poliţie i-a spus unei studente că „banii vor ajunge la nişte sinistraţi”! Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus condamnarea lui Adrian Laurenţiu Alupului la 2 ani şi 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită.

„Instanţa dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile, fie în cadrul Consiliului Local – Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, fie în cadrul Consiliului Local – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi”, au spus magistraţii ieşeni.

Carieră încheiată în cazul unui poliţist ieşean!

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul poliţistului ieşean a început pe 21 iunie 2023. Procurorii l-au trimis în judecată sub acuzaţia de luare de mită.

„Pe 2 mai 2023, în jurul orei 12.48, inculpatul a pretins martorei o sumă de bani, susţinând că poate găsi el pe cineva căruia să îi aplice sancţiunea contravenţională a denunţătoarei. În după-amiaza zilei de 2 mai 2023, în jurul orei 16:58, inculpatul i-a pretins martorei o sumă cuprinsă între 300 şi 500 de euro, iar, pe 4 mai 2023, în jurul orei 15:25, a primit suma de 200 de euro de la o martoră, în legătură cu neîndeplinirea unui act care intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv în scopul de a nu aplica o sancţiune contravenţională şi sub pretextul de a găsi martorei colaboratoare o persoană dispusă să îi fie aplicată sancţiunea contravenţională în locul denunţătoarei”, au afirmat anchetatorii.

 

Poliţistul ieşean a recunoscut totul în instanţă

 

Ieşeanul a fost încadrat în 2005 în Ministerul de Interne prin dispoziţia de numire din data de 18 decembrie 2005, fiind angajat cu gradul de agent de Poliţie. Pe 25 martie 2014, el a dobândit gradul de agent principal de Poliţie, iar, pe 25 martie 2019, la termen, a obţinut gradul de şef adjunct de Poliţie.

Oamenii legii au mai menţionat că, în dimineaţa zilei de 2 mai 2023, în jurul orei 8.50, o tânără a parcat un autoturism în apropierea Universităţii, pentru a merge la cursuri, lăsând în parbrizul autoturismului un bileţel cu numărul său de telefon. În jurul orei 11:48, martora denunţătoare a primit un apel, iar un bărbat a întrebat-o dacă poate veni să îşi mute maşina.
În momentul în care a ajuns la maşină, martora a constatat că un bărbat îmbrăcat în uniformă de poliţist se plimba pe lângă maşina sa, iar, când aceasta s-a apropiat, agentul de poliţie a întrebat-o cine este utilizatorul maşinii şi totodată, fără a se legitima, i-a solicitat actele sale şi documentele maşinii. Totodată, agentul i-a adus la cunoştinţă denunţătoarei că îi va fi suspendat permisul de conducere pentru două luni şi că îi va fi aplicată o amendă, fără însă a i se comunica şi cadrul legal.

Fiind vizibil într-o stare de panică, martora a fost întrebată de poliţist dacă nu vrea să îi dea permisul lui de conducere, propunându-i totodată să găsească pe cineva cu permis care să fie dispus să primească sancţiunea contravenţională în locul său. Ulterior, denunţătoarea i-a spus agentului că nu a găsit nicio persoană care să ia sancţiunea contravenţională în locul său, acesta din urmă precizându-i că poate găsi el pe cineva, contra unei sume de bani, sens în care poliţistul i-a spus denunţătoarei să îl sune după ora 14:00, după care i-a restituit actele martorei şi a plecat. Conform anchetatorilor, mai apoi, inculpatul i-a spus martorei colaboratoare că un prieten de-al lui cerea 500 de euro, iar doar moldovenii au acceptat suma de 200 de euro şi că cei 200 de euro pe care i-a luat vor ajunge „la nişte sinistraţi”.

Audiat în instanţă, agentul a arătat că înţelege să beneficieze de procedura simplificată de judecată, sens în care a dat o declaraţie, prin care a arătat că recunoaşte în totalitate învinuirea ce i se aduce prin rechizitoriu, solicitând ca judecata să aibă loc numai în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.