Centrul Medical EMERALD, parte a grupului SOFMEDICA, a inaugurat al doilea centru din cadrul viitoarei rețele de clinici, în Palas Campus

233

Prima inaugurare din etapa de extindere a centrelor medicale Emerald a avut loc la Iași, facilitând acccesul pacienților din zona Moldovei la diagnostic preventiv în afecțiuni cardiovasculare, neurologice și oncologice. Clinica este localizată la parterul Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din România.

 Investiția a fost de aproximativ 3 milioane euro și a constat în crearea unui centru medical de excelență, modern, dotat cu echipamente de imagistică performante, de ultimă generație, atât pentru imagistică prin rezonanță magnetică (RM) cât și computer tomograf (CT). Centrul este localizat în incinta complexului Palas Campus Iași, zona Sf. Andrei, iar de dezvoltarea  spațiului în conformitate cu standardele medicale s-a ocupat compania MEDCITY – specializată în dezvoltarea de clădiri destinate exclusiv activităților medicale în Sud Estul Europei.

„Grupul SOFMEDICA are o legătură istorică aparte cu Iașul, aceasta luând ființă încă de la finalul anilor ’90 prin contribuția adusă la dezvoltarea inovației din domeniul medical în regiune, în primă fază în calitate de furnizor de tehnologie medicală de înaltă clasă și mediator pentru instruire specializată în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare «Prof. Dr. George I.M. Georgescu», iar cel mai recent ca promotor al celui mai avansat program de chirurgie minim invazivă la Institutul Regional de Oncologie. Acest lucru face ca investiția realizată prin Centrul Medical EMERALD în Iași să fie doar un exemplu dintr-o serie care va facilita pacienților din regiune accesul la diagnostic precoce, dar și la tratamente inovative care să reducă riscurile și să scadă la minimul posibil perioada petrecută de pacienți în spitale”, a spus Georgios Sofianos, CEO Grupul SOFMEDICA.

Accentul va fi pus și în acest centru pe diagnosticul complet al bolilor cardiovasculare, Centrul Medical EMERALD oferind în Iași servicii complete de diagnostic imagistic– de la ecocardiografie avansată la Angio-CT coronarian, Cardio-RM și Cardio-RM de stres. Centrul Medical EMERALD este singurul laborator de imagistică din Sud Estul Europei care este acreditat de Societatea Europeană de Cardiologie prin Asociația Europeană de Imagistică Cardiovasculară, în centrul din București realizându-se peste 2000 de investigații de înaltă performanță pentru vizualizarea inimii.

Echipa Emerald de la Iași este formată pentru început din aproximativ 20 de medici, formați în cadrul Institutului de boli Cardiovasculare ”Prof. dr. George I.M. Georgescu” Iași și nu numai.

Echipa medicală este coordonată de: Prof. Dr. Cristian Stătescu și Prof. Dr. Radu Sascău și este formată din Prof. Dr. Dana Turliuc, Dr. Bogdan Gafton, Dr. Maria Christina Ungureanu, Dr. Alex Bostan, Dr. Dora Astratinei, Dr. Rodica Radu, Dr. Mădălina Bostan, Dr. Carina Ureche, Dr. Anghel Larisa, Dr. Laura Țapoi, Dr. Ștefan Ailoaei, Dr. Anca Mariana Dabija, Dr. Alina Săcărescu, Dr. Daniela Manea, Dr. Andrei Oneață.

 Astfel, prin Emerald, pacienții din regiunea Moldovei vor putea accesa mult mai ușor expertiza centrelor mari din București precum Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare  „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca sau Spitalul Universitar de Urgență Elias, precum și a specialiștilor din toată lumea, prin telemedicină, precum prof. Dr. Constantine Stratakis – expert mondial în genetică și boli endocrinologice rare sau prof. Dr. Liviu Klein, directorul centrului integrat de îngrijire a pacienților cu insuficiență cardiacă și șef de secție al centrului de suport circulator mecanic, hipertensiune pulmonară și transplant cardiac din cadrul Universității din California, San Francisco (UCSF).

Primul Centrul Medical EMERALD a fost inaugurat în anul 2018 în București și este administrat de către experții în servicii medicale din Grupul SOFMEDICA, aceași echipă care a dezvoltat Centrele de Dializa IHS în cea mai mare rețea independentă de clinici de dializă și nefrologie din Europa în perioada 2004-2015.

Folosind cele mai inovative tehnologii medicale, atât aparatura medicală, cât și software de post-procesare pentru diagnosticul unor afecțiuni specific, EMERALD a tratat până acum peste 20.000 de pacienți, având o echipă medicală de 50 de medici cardiologi, imagiști, neurologi și de câteva alte specialități. Centrul Medical EMERALD a adăugat din 2021 o componentă vitală pentru diagnosticul predictiv al afecțiunilor complexe ale inimii și creierului: genetica. Astfel, în cadrul EMERALD se poate realiza diagnosticul precoce al unor afecțiuni rare, greu de depistat prin investigațiile standard.

Despre SOFMEDICA

SOFMEDICA Group este un grup de companii în domeniul medical, orientat spre tehnologii inovative si educație, care activează în Europa din 1994 (România, Grecia, Ungaria, Bulgaria și Cipru) și care participă activ la numeroase inițiative menite să creeze o schimbare durabilă pentru pacienții din țările europene. Grupul se bucură de o echipă de peste 150 de profesioniști și estimează o cifră de afaceri de peste 60 milioane euro în 2022.

Despre Palas Campus

Palas Campus este un proiect mixt de regenerare urbană, localizat în proximitatea ansamblului mixed-use Palas, ce contribuie la consolidarea polului regional de business din centrul Iașului. Proiectul integrează 54.000 mp de spaţii office şi 6.000 mp de retail şi include şase corpuri de clădiri, construite şi dotate la cele mai înalte standarde de calitate şi sustenabilitate.

În spaţiile de retail, angajații și locuitorii din proximitate vor avea acces la restaurante, cafenele, terase și sală de fitness dar și alte servicii. De asemenea, Palas Campus beneficiază de 625 de locuri de parcare în subteran, spații securizate pentru biciclete, precum şi vestiare și dușuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.