Continuă scandalul de la Vlădiceni! Judecătorii au admis plângerea!

278
Sala de judecata
Sala de judecata

@ Scandalul de la Mănăstirea Vlădiceni continuă @ Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis plângerea formulată de Adina şi Elena Amironoaie @ Amintim că surorile au depus la Curtea de Apel Iaşi o plângere soluţii de neurmărire / netrimitere in judecată

Scandalul de la Mănăstirea Vlădiceni continua! Judecătorii din cadrul Curtii de Apel Iasi au admis plângerea formulate de Adina şi Elena Amironoaie! Amintim ca surorile au depus la Curtea de Apel Iaşi o plângere soluţii de neurmărire / netrimitere judecată.

“Instanta admite plângerea formulată de petentele Amironoaie Adina Gabriela si Amironoaie Elena Olivia împotriva ordonantei procurorului de clasare a cauzei din 4.03.2024 dată în dosarul nr. 188/259/P/2023 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iasi. Desfiintează ordonanta procurorului din 4.03.2024 prin care s-a dispus clasarea cauzei privind comiterea infractiunii de mărturie mincinoasă. Trimite cauza la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iasi în vederea completării urmăririi penale. Definitivă”, au spus magistratii ieseni.

Continuă scandalul de la Vlădiceni!

Potrivit portalului instantelor de judecata, intimata in acest caz este o membra a Baroului Iasi, Maria Roznov. Conform unor surse judiciare, avocata ar fi dat declaratie in dosarul ce il viza pe parintele Calistrat Chifan.

Asadar, petentele ar fi sustinut ca, de fapt, in cauza ar fi data o marturie mincinoasa. Procurorii ieseni au considerat ca nu se poate vorbi despre asa ceva, astfel ca cele doua petente, dintre care una este tot avocata de meserie, au contestat solutia la instanta de judecata. Acum, dosarul se va intoarce pe mesele procurorilor ieseni. Acum, ramane de vazut ce vor decide anchetatorii in acest caz.

S-a renunţat la urmărirea penală în cazul lui Calistrat Chifan

Recent, magistraţii ieşeni au confirmat renunţarea la urmărire penală în cazul lui Calistrat Chifan. „Instanţa admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iasi. Confirmă soluţiile de renunţare la urmărirea penală adoptate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iasi în dosarul nr. 761/259/P/2022, având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violente. Definitivă”, au spus judecatorii.

Dupa primul termen al procesului în care părţi erau si cele două enoriaşe care ar fi fost agresate, surorile Adina Gabriela Amironoaie şi, respectiv, Elena Olivia Amironoaie, a fost emisă această decizie a instantei. Scandalul a izbucnit în urmă cu mai bine de un an, după ce o filmare a fost făcută publică. În imagini ar fi fost Calistrat Chifan, iar, la un moment dat, acesta ar fi lovit-o pe una dintre enoriaşele Mănăstirii Vlădiceni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.