Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, demarează proiectul de reabilitare a Filarmonicii de Stat „Moldova”

440
Costel Alexe
Costel Alexe

@ Reabilitarea și modernizarea Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași reprezintă un pas important în procesul de salvare a patrimoniului cultural județean ce se materializează în acest mandat al administrației liberale

Clădirea unde se desfășoara activitatea Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași este înscrisă în lista monumentelor istorice din anul 2010 și din cauza degradării și desfășurării activității în spații neadecvate de către orchestra filarmonicii, Consiliul Județean Iași a efectuat toate demersurile necesare în vederea prioritizării proiectului de reabilitare și modernizare a clădirii filarmonicii, proiect care abordează în mod integrat nevoile şi prioritătile locale. „Reabilitarea și restaurarea Filarmonicii ieșene este cea mai mare restanță a Iașului cultural, iar prin proiectul aprobat, astăzi, putem începe, în sfârșit, lucrările la această clădire simbol a comunității ieșene. Vrem ca la începutul lunii februarie să semnăm deja contractul cu constructorul desemnat în urma licitației. Proiectul de reabilitare a clădirilor în care funcționează Filarmonica, pe care l-am dezvoltat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, va primi finanțare prin Programul Regional Nord Est 2021-2027 și sperăm că în luna martie să fie lansat apelul de proiecte. Sunt convins că, în mai puțin de doi ani, clădirea Filarmonii Moldova va fi complet reabilitată și restaurată,” a menționat Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe. Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință ordinară, proiectul de hotărâre privind realizarea obiectivului de investiții „Reabilitarea şi modernizarea imobilelor cu numerele cadastrale 161496 şi 161497 situate în Iaşi, str. Cuza Vodă, nr. 29, în care îşi desfăşoară activitatea Filarmonica Moldova Iaşi”. Investiția se ridică la 80.834.000 de lei, inclusiv TVA. Consilierii județeni au decis alocarea din bugetul județului, pe anul 2024, a sumei de 2.380.000 de lei reprezentând cheltuieli de capital pentru execuție lucrări, diriginție de șantier și asistență din partea proiectantului și cote ISC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.