Cum strângea șpăgile Mafia de la RAR. „L-am sunat, am plătit și am rezolvat”

1315
Mafia de la RAR-Matcaboja filat
Mafia de la RAR-Matcaboja filat

@ Astăzi la Tribunal au avut loc audieri în dosarul Mafiei de la RAR @ Este vorba despre dosarul in care zeci de samsari de masini au fost trimisi in judecata dupa ce au fost prinși că au dat șpăgi pentru a trece mai repede de filtrele RAR sau au reusit sa inregistreze vehicule cu defectiuni @ Capul rețelei este considerat a fi Corneliu Matcabojă cel care strângea banii de la samsari deoarece avea trecere pe lângă angajații de la RAR

Martorii audiați în dosarul Mafiei de la RAR au oferit judecătorilor detalii despre modul în care funcționa această rețea ilegală de înmatriculare a masinilor second-hand aduse in țară de samsari. Acuzațiile din dosar se referă la faptul că samsarii dădeau șpăgi pentru ca autovehiculele pe care le aduceau să treacă mai repede de procedurile RAR. Mai mult decât atât se dădeau și bani pentru ca cei de la RAR să treaca cu vederea faptul ca anumite autovehicule prezentau unele defecțiuni. Capul rețelei, adica cel care îi rezolva pe toți era un anume Cornel Marcabojă. Acesta incasa banii de la samsari si le rezolva problemele deoarece se afla in relații bune cu cei de la RAR. De aceea, în acest dosar au fost trimisi in judecata si 4 angajati de la RAR,  doi ingineri si anume Ioan Vasiliu si Daniel Iuroaia dar si  Oana Ciobanu Gimiga si Mariana Gimiga, doua femei care lucrau la ghiseele în care se primeau și se eliberau documente. Sa reamintim ca dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași si in anul 2018 au fost trimise in judecata 25 de persoane.

„Am sunat, am plătit și am rezolvat”

Astazi, la Tribunal a fost audiata printre altele si mama unui barbat care a dat șpaga pentru ca o masina sa treaca mai repede de procedurile RAR. Femeia, Veronica Buinceanu a fost audiată deoarece fiul sau, Andrei Buinceanu, inculpat in dosar a inmatriculat o masina, Mercedes Benz pe numele său. „În anul 2017 fiul meu a cumpărat si in familie s-a decis sa fie inmatriculata pe numele meu. Asta desi masina urma sa fie folosita de fiul meu. Îmi amintesc că era o problema cu masina si l-a ajutat cineva la RAR. L-a sunat pe un domn Cornel. Fiul meu de cate ori avea o problema la RAR il suna pe acest domn Cornel (Cornel Matcabojă – n.r). Stiu ca fiul meu i-a dat niste bani dar nu stiu cat. Problema la RAR a fost rezolvata”, a spus Veronica Buinceanu. În acest dosar au mai fost trimiși in judecată Ionel Corneliu Marcaboja, Nicu Ochiana, Vasile Toma, Iulian Spataru, Vasile Teodorescu, Sebastian Vrabie,  Gheorghe S.Matcaboja, Andrei Buinceanu, Cornel Pantiriuc, Cosmin Toma, Ana Maria Cuvuliuc Avadanei,  Calin Nicolae Filipescu, Costel Zaharia, Ionut Emilian Antonie, Claudiu Constantin Ciolan, Adrian Iftimie, Aurel Enache, Oana Maria Bilcu, Ionut Omusoru, Iulian Ioan Zaharia, Dan Bogdan Mosu.

Mafia de la RAR executata astazi. Zeci de samsari de masini si functionari trimisi in judecata

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.