Directorul cu leafa de 10.000 euro de la ApaVital scumpeste apa furnizata iesenilor

4352
Mihai Dorus director ApaVital
Mihai Dorus director ApaVital

@ ApaVital a anuntat ca de la 1 august scumpeste tarifele pentru apa si canalizare motivand majorarea prin cresterea preturilor la energie si prin faptul ca va trebui sa asigure cofinantarea la proiectul de 500 milioane euro care va fi implementat in urmatoarea perioada @ Nu se vorbeste nimic insa despre faptul ca la societatea aflata in subordinea Consiliului Judetean condus de Maricel Popa, directorul Mihai Dorus ridica o leafa de circa 10.000 euro pe luna

Se majoreaza tarifele pentru apa si canalizare dar salariile nesimtite ale directorilor de la ApaVital raman neschimbate. Astfel, ApaVital a anuntat printr-un comunicat de presa ca de la 1 august apa potabilă va avea un preț cu 74 bani mai mare pentru fiecare metru cub distribuit, iar tarifele la serviciile de canalizare/epurare vor crește cu 92 bani/mc, valori la care se adaugă TVA. În prezent, prețul apei potabile este de 3,74 lei/mc (4,08 lei/mc cu TVA) iar de la 1 august va fi de 4,82 lei mc cu TVA,  apa industrială este 2,82 lei/mc (3,07 lei/mc cu TVA) si se va scumpi pana la 3,51 lei mc cu TVA iar iar tariful la canalizare/epurare este de 2,78 lei/mc (3,03 lei/mc cu TVA si va ajunge pana la 3,95 lei mc cu TVA. ApaVital motiveaza aceasta scumpire prin faptul ca s-au majorat preturile la energie si mai mult decat atat trebuia sa asigure fondurile de cofinantare si de intretinere a proiectului de 500 milioane euro care va fi demarat in urmatoarea perioada din fonduri europene si care vizeaza extinderea retelelor in toate localitatile din judetul Iasi. „Aprobarea planului tarifar reprezintă unul din ultimii pași până la demararea efectivă a lucrărilor de investiții. 200.000 de noi locuitori vor avea servicii de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății, iar 80.000 de noi locuitori vor beneficia de servicii de colectare si epurare a apelor uzate. Totodată, va crește siguranța în alimentarea cu apă a populației care beneficiază în acest moment de serviciile ApaVital, prin reducerea discontinuității serviciului și creșterea calității apei potabile distribuite.

Din majorarea de preț și tarife se va alimenta și Fondul de Întreținere”, se arata in comunicatul ApaVital.

Lefurile directorilor raman neschimbate

Prin urmare in mandatul pe sfarsite al social-democratului Maricel Popa la conducerea CJ, modernizarea retelelor de apa si canalizare este suportata numai de populatie. Directorii raman cu lefurile de nabani. Nu-i bai si Popa are venituri la fel de mari ca presedinte al CJ. Intr-o editie anterioara in articolul cu titlul „Un nou director la stat cu leafa de 10.000 euro/luna. Dinastia nababilor la Apavital”,publicat la 1 martie ac am aratat ca Mihai Dorus care a devenit director printr-un concurs mai degraba aranjat ridica circa 10.000 euro pe luna. In anul 2019,  Mihai Dorus, a incasat lunar brut 53.146 pe luna, in total 637.753 lei pe an. 2019, Apavital inregistra venituri totale de 183.802.000 lei cheltuieli cu personalul de 87.369.000 lei din care 9.280.000 lei reprezinta ‘’prime si bonusuri’’. Deci, ApaVital incaseaza anual 40 de milioane euro iar 20 milioane euro se duc pe salarii. Cum sa aiba compania bani de cofinantare in conditiile in care jumatate din venituri se duc pe cofinantare.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.