Despagubiri de peste 40.000 euro pentru un director de spital din Iasi demis abuziv

1948
Sebastian Potomeanu
Sebastian Potomeanu

@ Fostul manager Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Padureni-Grajduri a dat in judecata Ministerul Sanatatii aratand ca a fost demis abuzic @ Recent, Sebastian Potomeanu, cel despre care este vorba,  a castigat definitiv procesul printr-o sentinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Sebastian Potomeanu, fostul manager al Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Padureni-Grajduri urmeaza sa primeasca despagubiri de peste 40.000 euro pentru ca a fost demis in mod abuziv. Sebastian Potomeanu a fost numit pe functia de  director al acestui spital in anul 2013 dar a fost demis in 2014, dupa ce a primit din  partea Ministerului Sanatatii calificativul nesatisfacator pentru anul 2014. Asta deoarece nu nu ar fi indeplinit indicatorul de crestere a veniturilor proprii pentriu Spitalul  din Grajduri. Sebastian Potomeanu a dat in judecata Ministerul Sanatatii aratand ca sustinerile Ministerului Sanatatii nu sunt reale. Astfel, in timpul procesului intentat Ministerului Sanatatii acesta a prezentat o serie de documente in care a aratat ca a preluat spitalul cu datorii de peste 100.000 lei iar in momentul in care a fost demis unitatea medicala avea excedent de 2.184.291 lei deci indicatorul privind realizarea veniturilor proprii a fost indeplinit. Dupa aproape 5 ani, Sebastian Potomeanu a castigat definitiv procesul printr-o sentinta a Inaltei Curti. ”Obliga Ministerului Sănătății sa plateasca drepturile bănești cuvenite reclamantului  Potomeanu  Sebastian în calitate de manager al  Spitalului Grajduri, județul Iași, prevăzute în Cap. V, art. 4, din Contractul de Management nr. 97 din 26.04.2014 de la data numirii unui alt manager și până la data de 14.04.2017 pe durata de valabilitate a contractului de management, respectiv plata unei sume lunare brute de 4.583 lei formată din 3.303 lei salariu de bază brut și 1.280 lei spor, cât și celelalte drepturi cuvenite privind asigurările sociale, concediu de odihnă, etc, pentru toata perioada rămasă neexecutată din contractul de management”, au decis judecatorii.

Suma pe care o are de incasat Sebastian Potomeanu depaseste 40.000 euro. Acesta urmeaza sa puna sentinta in executare in urmatoarea perioada. Acesta in continuare medic la Spitalul din Grajduri dar si la Spitalul de copii Sfanta Maria.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.