Batranete cumplita pentru Porumboiu. Pensia poprita pe viata si conturile golite

16580
Adrian Porumboiu
Adrian Porumboiu

@ Cel putin o treime din pensia lunara pe care o primeste Adrian Porumboiu se duce in conturile CEC Bank pentru recuperarea unor bani dintr-un credit neachitat @ Porumboiu s-a adresat judecatorilor din Vaslui si Iasi cu o cerere de ridicare a popririi solicitare care i-a fost respinsa @ Suma care trebuie recuperata este uriasa 534.298 lei iar executorul l-a anuntat ca vrea sa-i popreasca pana la doua treimi din pensie

In urma cu cativa ani, in presa romaneasca apareau articole in care era cotat ca fiind unul dintre cei mai bogati afaceristi din agricultura cu o avere estimata la 180-200 milioane euro iar acum se roaga de judecatori sa-i ridice poprirea de pe pensie, instituita de un executor ca urmare a unui credit neachitat catre CEC Bank-Sucursala Vaslui. In varsta de 68 de ani, fostul arbitru international de fotbal Adrian Porumboiu s-a adresat judecatorilor vasluieni si ieseni cu o cerere de a-i ridica poprirea de o treime din pensia lunara instituita de un executor judecatoresc in luna octombrie 2016, in vederea recuperarii unei sume de bani datorate CEC Bank sucursala Vaslui. Cererea lui Porumboiu, denumita juridic „contestatie la executare” a fost inregistrata la Judecatoria Vaslui cu nr.8013/333/2016 si stramutata la Judecatoria Iasi unde a fost inregiatrata cu acelasi numar. Mai mult, decat atat executorul i-a transmis lui Porumboiu ca va lua in calcul sa-i popreasca pana la doua treimi din pensia lunara de stat ceea ce probabil l-a speriat cel mai tare pe fostul arbitru. „Aceasta poprire este lovita de nulitate deoarece potrivit Codului Civil daca sunt mai multe urmariri asupra acelaiasi sume urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar al debitorului, indiferent de natura creantelor iar in cazul de fata acelasi executor judecatoresc a emis la aceeasi data doua adrese de infiintare a popririi in doua dosare de executare diferite (103/2016 si 104/2016)”, a aratat Porumboiu, in contestatia depusa la Judecatorie.
Acesta a adaugat ca doreste sa i se inapoieze sumele „extrase” pana acum de executor din conturile bancare si din pensie dar pe parcursul procesului a restras aceasta solicitare , pastrandu-si dorinta de a scape de poprirea pe pensie si conturile din banci.

Banca are de recuperat 534.298 lei

Adrian Porumboiu a primit recent acasa hotararea prin care magistratii au respins cererea sa de ridicare a popririi. De asemenea, in hotararea pronuntata magistratii au aratat ca in acest caz se poate popri si pana la doua treimi din pensie. Asta deoarece, au constatat magistratii, creanta revendicata de CEC Bank sucursala Vaslui este certa si provine dintr-un credit contractat de una din firmele lui Porumboiu si anume R-Agro Falciu SA si garantat de Adrian Porumboiu. In documente se mai vorbeste despre un contract de fidesiuniune semnat de Adrian Porumboiu, un contract de garantie imobiliara etc. De asemenea se mai vorbeste si despre avalizarea unui bilet la ordin de catre Adrian Porumboiu si cu toate acestea in anul 2016, CEC Bank s-a trezit ca are de recuperat 534.298 lei compusa din credit: 522.047 lei, dobanzi-4.298 lei si comisioane 7.961 lei. In contestatia sa, Adrian Porumboiu a incercat sa arate ca suma revendicata de banca nu este cea corecta. Porumboiu a spus ca CEC Bank SA si Transoil Enterprize Holding SRL (moldovenii care au preluat o parte din afacerile grupului de firme Racova detinut de Adrian Porumboiu) si ca in conturile bancii s-ar fi virat la un moment dat suma de 6.828.800 lei si astfel crenta s-ar fi diminuat. Judecatorii au constatat ca acest lucru nu poate fi dovedit si prin urmare au respins cererea lui Porumboiu. Sa mai precizam ca in cursul executarii silite au fost blocate si conturile detinute de Porumboiu la BCR, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Banca Transilvania, ING Bank si Marfin Bank. Interesant este ca in anul 2014 presa nationala publica interviuri cu Adrian Porumboiu care admitea ca si-a vandut o parte din afaceri catre Transoil iar in aceasta tranzactie ar fi fost vehiculate sume de ordinul milioanelor de euro iar in conturile pe care Porumboiu le detine la bancile mentionate anterior nu s-au gasit suficienti bani pentru a recupera 534.298 lei, putin peste 100.000 euro.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.