Extraordinar! O firma din Iasi a furnizat echipamente pentru Agentia Spatiala Europeana

2763
Programul Spatial European
drapeul Romaniei pe Ariane6

@ Firma Proinvest Group SRL din Pascani a furnizat o parte din structura rampei de lansare a rachetelor Ariane 6 operatiune derulata prin Programul Spatial European @ Romania participa la dezvoltarea noului Program Spatial European care are ca obiectiv lansarea in spatiu a unor rachete de cercetare de ultima generatie-Ariane 6

 

Firma din Iasi, realizare extraordinara. Proinvest Group din Pascani care a avut sansa sa furnizeze o parte din rampa de lansare a rachetelor Ariane 6, vehicule de ultima generatie proiectate pentru cucerirea spatiului cosmic in cadrul Programului Spatial European. „Una din comenzile speciale onorate in 2018 de Proinvest Group a vizat furnizara pentru Jewers Doors ltd din Anglia a unei structuri utilizate in realizarea cladirii unei rampe de lansar a noilor rachete Ariane 6”, se arata intr-o postare de pe site-ul companiei.

Lansarea noilor rachete Ariane 6 de pe Portul Spatial European din Guyana  Franceza este programata pentru anul 2021. Participarea firmei Proinvest Group la acest proiect  a fost posibila deoarece cercetatorii romani au fost inclusi in noul program derulat bineinteles prin intermediul Agentiei Spatiale Europene (ESA). Proinvest Group din Pascani produce semifabricate, componente si sisteme din otel si apartine omului de afaceri pascanean Vasile Sandu.

Romania in noul Program Spatial European

Astfel, Agentia Spatiala Romana (ROSA) a obtinut participarea Romaniei la programul de dezvoltare a celei mai noi rachete europene, Ariane 6, la Consiliul Ministerial ESA din decembrie 2014. Drapelul Romaniei se afla deja pe machetele noului lansator european, Ariane 6, de la Portul Spatial European din Guyana Franceza. Rampa de lansare a rachetei se afla in constructie. „Ariane 6 este lansatorul de noua generatie al Europei, menit sa asigure Europei accesul la spatiul cosmic la un pret convenabil pentru utilizatorii institutionali. Romania este unul dintre cele 13 state participante la dezvoltarea noilor lansatori europeni. Prin prioritizarea participarii Romaniei la acest program, Agentia Spatiala Romana a oferit industriei spatiale din Romania oportunitatea de a se inscrie in cursa contractelor de dezvoltare a componentelor lansatorilor europeni. Acceptarea Romaniei in acest program de catre ESA demonstreaza ca tara noastra are deja capacitati industriale competitive. Totodata, participarea Romaniei la dezvoltarea rachetei Ariane 6 va contribui la dezvoltare tehnologica, inovare si pregatire profesionala in domenii de nisa, cu potential de a consolida rolul pe care Romania il joaca in strategia spatiala europeana si mondiala”, se arata intr-un comunicat de presa al Agentiei Spatiale Romane (ROSA).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.