Model european: Primăria comunei Ion Neculce este independentă energetic

1801
Primaria Ion Neculce
Primaria Ion Neculce

@ Primăria comunei Ion Neculce este printre puținele din țară care a implementat un proiect european privind alimentarea sediului instituției cu energie nepoluantă @ „Pe acoperisul primariei am montat panouri fotovoltaice care asigura 80 la sută din consumul energetic al clădirii”, a spus Gheorghe Văleanu, primarul comunei Ion Neculce

Primăria comunei Ion Neculce se modernizeaza dupa modelul principiile si standardele europene. Astfel, Primaria comunei Ion Neculce, condusă de primarul Gheorghe Văleanu este printre puținele din țară care a implementat recent un proiect cu finantare europeana privind alimentarea sediului instituției cu energie verde. Proiectul, in valoare de 1.334.192 lei a demarat in anul 2018 și a fost aprobat in cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.  Cu ajutorul fondurilor europene s-a realizat reabilitarea termica a cladirii, s-au refacut acoperisul si instalatiile interioare si s-au montat panouri fotovoltaice care asigura 80 la suta din consumul energetic al cladirii. „Am realizat anveloparea clădirii, schimbarea instalației electrice și termice, sanitare, am schimbat geamurile cu unele de calitate astfel incat pierderile de energie sa fie cat mai scaute. De asemenea pe acoperisul cladirii am montat panouri fotovoltaice care asigura 80 la sută din consumul energetic al clădirii”, a spus Gheorghe Văleanu, primarul comunei Ion Neculce.

Clădirea are o suprafață utilă de 700 metri pătrați iar in cele 12 birouri lucreaza in prezent un numar de 24 de salariati. In urmatoarea perioada comuna Ion Neculce va finaliza un alt proiect european. Este vorba despre construirea unei gradinite pentru 60 de copii in satul Războieni. Valoarea finantarii europene aprobate pentru acest proiect este in valoare de 541.204 euro.

 

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.