Inspectorul antifraudă prins cu șpagă s-a sinucis. Împărțea banii cu fata primarului

10701
inspectori antifrauda
inspectori antifrauda

@ Alexandru Rebenciuc, inspectorul antifrauda trimis in judecata de DNA Iasi pentru luare de mită a fost gasit mort de Politie in aceasta dimineata @ Acesta facea echipa cu Alexandra Volf, fiica primarului din comuna Helesteni, judetul Iasi

Alexandru Rebenciuc, inspectorul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală trimis in judecata la mijlocul lunii septembrie a.c de DNA Iasi pentru luare de mita a fost gasit decedat in aceasta dimineata, de politisti, la locuinta parintilor sai din  satul Călinești, comuna Șerbăuți din județul Suceava, unde de altfel a si fost arestat la domiciliu de magistratii Tribunalului Iasi. Acesta a fost gasit spanzurat de politistii suceveni. Sa reamintim ca acesta a fost trimis in judecata impreuna cu colega cu care facea echipa adica Alexandra Volf, fiica primarului din comuna Helesteni, judetul Iasi. Detalii despre acuzatiile care le sunt aduse celor doi am prezentat in articolul „Fiica unui primar din Iași a falsificat documente pentru șpagă. DNA i-a prins„, publicat in data de 21 septembrie 2021.

Acuzatiile din dosar se refera la faptul ca cel putin unul dintre cei doi ar fi pretins mita astfel incat sa falsifice documentele intocmite in urma unui control efectuat la o societate comerciala astfel sa fie diminuate mult obligatiile firmei catre bugetul de stat. Cu alte cuvinte l-au iertat pe administrator de niste impozite contra sumei de 1.500 euro. Rebenciuc a fost cel care a pretins banii si de aceea a fost trimis in judecata pentru luare de mita. Alexandra Evelina Volf (fostă Hîra) a fost trimisa in judecata pentru ca a falsificat documentele de diminuare a obligatiilor fiscale ale firmei verificate. Rebenciuc a sustinut ca o parte din mita revenea colegei sale.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.