Sentinţă-bombă, la Iaşi! Avocată condamnată la închisoare în urma unui accident! FOTO (EXCLUSIV)

25091
Mihaela Scafaru
Mihaela Scafaru

@ O sentinţă-bombă a fost emisă ieri la Iaşi @ Astfel, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au condamnat-o pe o avocată în urma producerii unui accident rutier @ Mihaela Alina Scafaru a primit o pedeapsă rezultantă de 3 ani şi 8 luni de închisoare, pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei

Sentinţă-bombă, emisă la Iaşi! Aşadar, ieri, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au condamnat-o pe o avocată în urma producerii unui accident rutier. Mihaela Alina Scafaru a primit o pedeapsă rezultantă de 3 ani şi 8 luni de închisoare, pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei. În schimb, procesul penal a încetat sub acuzaţiile de lovire sau alte violenţe, respectiv vătămare corporală din culpă, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. Însă, la aplicarea pedepsei rezultante, judecătorii ieşeni au luat în calcul şi o condamnare anterioară primită de avocată.

mihaela alina scafaru
mihaela alina scafaru

Sentinţă-bombă, la Iaşi!

Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au constatat că părţile vătămate din dosar nu au cerut despăgubiri. „Instanţa constată că persoanele vătămate C.D. şi P.G. nu s-au constituit părţi civile”, au afirmat judecătorii ieşeni. Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Acest proces al avocatei din cadrul Baroului Vaslui a început pe 23 decembrie 2020. Procurorii au trimis-o în judecată sub mai multe acuzaţii.

Avocata vasluiancă Alina Mihaela Scafaru a intrat în vizorul anchetatorilor ieșeni în urmă cu mai bine de cinci ani. Oamenii legii au stabilit că, în august 2017, rudele avocatei au fost implicate într-un conflict cu o altă familie. Scandalul s-a petrecut în localitatea Negrești, județul Vaslui. Anchetatorii au constatat că, în contextul în care persoanele implicate în dispută au fost chemate la audieri, avocata ar fi mers în apropierea Postului de Poliție din Negrești, fiind implicată într-un conflict fizic cu o femeie din familia rivală. Bătaia respectivă ar fi avut loc pe 23 august 2017. La audieri, sexy-avocata a negat că ar fi agresat vreo persoană, afirmând că nu ar fi încercat altceva decât să pună capăt conflictului dintre cele două familii. Avocata a mai susținut că, de fapt, persoanele din cealaltă familie ar fi fost agresive.

Mihaela Scafaru

Acuzaţii aduse după un accident rutier

Pe 12 ianuarie 2018, Alina Mihaela Scafaru se deplasa la volanul unui autoturism pe ruta Negrești – Buhăești – Iași, sexy-avocata acroșând cu o oglindă un bărbat care era sub influența băuturilor alcoolice și care se deplasa chiar pe mijlocul drumului. Procurorii au adăugat că avocata și-a continuat deplasarea pentru aproape 10-15 km, după care aceasta a revenit la locul producerii impactului. La fața locului se aflau echipaje medicale și de Poliție. Femeia a încercat să le explice polițiștilor că ea ar fi comis accidentul rutier, dar, chiar și așa, anchetatorii au considerat că femeia a părăsit locul impactului fără încuviințarea autorităților.

La audieri, avocata a susținut inițial că nu a văzut victima, ci ar fi auzit doar un zgomot, crezând că a lovit un câine. Ea a mai spus că s-a întors la locul accidentului după ce a constatat că îi lipsește o oglindă.

Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

Sexy-avocata, o relație cu un interlop

În urmă cu mai bine de cinci ani, sexy-avocata Mihaela Alina Scafaru a fost trimisă în judecată pentru complicitate la dare de mită și complicitate la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță într-un penitenciar. Alături de ea a fost trimis în judecată și deținutul Florin Rotariu, zis „Cap de porc”, pentru dare de mită în formă continuată și instigare la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță într-un penitenciar.

„Pe 23 aprilie 2015, inculpatul Florin Rotariu a promis suma de 1.000 de euro unui agent din cadrul Penitenciarului Iași, pentru ca acesta din urmă să introducă ilicit în incinta unității de detenție bunuri (8 mobile, un încărcător de telefon și o cantitate neprecizată de băuturi alcoolice) interzise la introducerea în penitenciar, disimulate în produse alimentare.

Pe 26 aprilie 2015, inculpata Mihaela Alina Scafaru, avocată, în baza înțelegerii prealabile cu inculpatul Florin Rotariu (concubinul acesteia) i-a remis inculpatului Aurel Craiu suma de 1.000 de euro și bunurile menționate mai sus, în scopul înmânării acestora agentului de penitenciar, în numele inculpatului Florin Rotariu, lucru care s-a și întâmplat în cursul aceleiași zile. Pe 27 aprilie 2015, bunurile respective au ajuns în posesia inculpatului Florin Rotariu”, au spus procurorii. În 2016, avocata a fost condamnată definitiv la 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.