S-a întors roata. Milionarul Brânză, jefuit

2257
Cornel Branza-Ted Construct
Cornel Branza-Ted Construct

@ S-a întors roata? @ Cornel Brânză patronul unor firme de asfaltare implicate în scandaluri financiare cu autorități publice a fost furat de un fost angajat cu funcție de conducere @ Fostul angajat, Gelu Daniel Jimbu a delapidat aproape 1 miliard de lei vechi de la firma lui Cornel Brânză @ Procurorii l-au trimis în judecată dar judecătorii au constatat că faptele s-au prescris

Acuzat în mai multe rânduri de presă și autorități că încasează sume uriașe de bani pentru lucrări de asfaltare făcute de mântuială, Cornel Brânză, patrom al firmelor de asfaltare Ted Construct și Con Ted Company a fost la rândul său jefuit de un fost angajat. Astfel, procurorii ieșeni l-au trimis în judecată pe un anume Gelu Daniel Jimbu, fost șef de coloană de mașini pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, înșelăciune, fals și uz de fals. Asta deoarece, acesta a delapidat de la Ted Construct suma de 92.777,06 lei și a folosit unele documente false pentru a-și ascunde fapta. Gelu Daniel Jimbu a scăpat însă de pedeapsa cu închisoare deoarece judecătorii au constatat că între timp faptele s-au prescris. ‘’În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în esenţă, că, inculpatul -angajat în cadrul persoanei vătămate Ted Construct SRL în funcţia de şef coloană, în perioada 16.02.2015-24.02.2015, la diferite intervale de timp dar în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, prin folosirea fără drept în staţiile de alimentare carburant a cardurilor de alimentare emise pentru autovehiculele…TED1, TED2 ș.a.md. şi-a însuşit în interes propriu şi în interesul altor persoane cantitatea de 13.978,7 litri motorină şi cantitatea de 282,62 litri benzină cauzând persoanei vătămate S.C. Ted Construct S.R.L. un prejudiciu în valoare de 77.277,06’’, se arată în sentința judecătorească. De asemenea s-a mai constatat că acesta a luat din casierie suma de 14.512 lei reprezentând avans pentru cumpărarea următoarelor piese auto dar a folosit banii în interes personal.

Implicat în scandaluri cu lucrări de proastă calitate

După cum spuneam mai sus, în ultimii ani firmele lui Brânză au fost acuzate că au încasat de la autoritățile locale și județene sume uriașe de bani pentru lucrări de proastă calitate. De exemplu, fostul președinte al Consiulului Județean Iași, Maricel Popa l-a acuzat public pe Brânză că și-a bătut joc de lucrările de asfaltare de pe Dj 24 Iași – Țibănești. Maricel Popa a depus și o plângere penală. Dar în stilul DNA Iași în loc să fie anchetat cel indicat ca fiind vinovat a fost hărțuit denunțătorul. Cel mai recent drum județean asfaltat de firmele lui Brânză este cel care face legătura între localitățile Iași și Hollboca. Acum acest drum este plin de cratere. Mai multe detalii puteți citi în articolul repostat mai jos.

Asfaltul făcut de Brânză. Drumul care a costat 5 miliarde lei/km arată ca după război. Foto

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.