Gata! Blocul ilegal din Copou numai bun de demolat

2788
bloc Amarie - Abatacesei Copou

@ Curtea de Apel Iasi a anulat ieri definitiv autorizatia de construire pentru blocul pe care niste afaceristi au vrut sa-l ridice in Copou, pe bulevardul Carol nr. 40-42 langa fosta Policlinica cu Plata @ Mai exact, Curtea de Apel a respins recursul formulat de ”investitorii”, Ioan Amariei si Petru Abatacesei carora prin sentinta Tribunalului din 12.04.2019 le-a fost anulata autorizatia de construire nr. 277/29.03.2017

Bloc numai bun de demolat  in Copou langa fosta Policlinica cu Plata pe bulevardul Carol nr.40-42. Ramas la stadiul de fundatie deja turnata si cu armaturile pregatite pentru ridicarea urmatorului nivel, blocul pe care ”invesitorii” imobiliari Ioan Amariei si Petru Abatacesei au vrut sa-l ridice in Copou a ramas definitiv fara autorizatie de construire. Asta deoarece, ieri, Curtea de Apel Iasi a respins recursul (vezi aici) formulat de cei doi afaceristi impotriva sentintei Tribunalului din 12.04.2019 care le anulase autorizatia de construire nr. nr. 277/29.03.2017 ca urmare a unei solicitari formulate de prefectul judetului Iasi. Reamintim ca se intentiona construirea unui bloc cu 4 etaje intr-o zona verde, langa un parc de joaca pentru copii.

De ce a fost anulata autorizatia

Motivele care stat la baza anularii autorizatiei de construire au fost prezentate in editiile anterioare ale ziarului on-line Dezvaluirea.ro. Astfel, prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu a  solicitat in instanta anularea autorizatiei ca urmare a unor nereguli constatate de Inspectoratul de Stat in Constructii (ITC). Reamintim ca primul motiv care a dus la anularea autorizatiei se refera la faptul ca se construiesc mai multe etaje decat sunt prevazute in autorizatia de construire. Cei doi afaceristi au incercat sa castige un etaj in plus prin interpretarea intr-un stil personal a termenilor de demisol si sarpanta. Astfel, documentatia se referea la construirea unui bloc D+P+4E+Sarpanta. In realitate demisolul este un subsol in toata regula iar sarpanta este de fapt inca un etaj deoarece are prevazute doua apartamente. ‘’In realitate se constata ca denumirea de sarpanta este incorect utilizata, denumirea corecta fiind cea de „etaj 5” intrucat nivelul in discutie nu este un nivel intermediar așa cum este definit de normativul aplicabil , concluzionand astfel ca regimul de inaltime autorizat nu respecta reglementarile urbanistice aprobate prin H.C.L. nr. 219/30.06.2015 care prevad un regim de inaltime de maxim D+P+4E”, a aratat prefectul.

Locuri de parcare insuficiente

De asemenea reamintim ca s-a constatat un numar insuficient de locuri de parcare. ‘’Instanta retine ca  pentru cele 25 de apartamente proiectate sunt prevazute 24 de locuri de parcare , aspect care contravine PUZ  si HCL nr. 425/2007 privind aprobarea Normelor locale privind determinarea numarului locurilor de parcare pentru orice tip de constructie in municipiul Iași , care in Anexa impune ca pentru fiecare apartament sa fie asigurat un loc de parcare’’, se arata in sentinta Tribunalului.

Mai multe detalii puteti citi in articolul „Blocul din Copou pus la pamana de falsurile din acte. Vecinii i-au venit de hac”, publicat de Dezvaluirea.ro in data de 5 mai 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.