Spitalul Sfantul Spiridon are un nou șef. Bîrliba din nou pe făraș

7945
Vlad Porumb si Ioan Birliba
Vlad Porumb si Ioan Birliba

@ În urma unei propuneri făcute de Lucian Indrei, fost sef al DSP Iasi, in prezent director in Ministerul Sanatatii, Spitalul Sfântul Spiridon din Iași are un nou președinte al Consiliului de Administrație în persoana asist. univ. Vlad Porumb @ Componenta Consiliului de Administrație a spitalului s-a schimbat în ultimele luni, vechii membri fiind înlocuiți cu o nouă echipă liberală care are inclusiv misiunea de a-l schimba pe managerul spitalului Ioan Bîrliba

S-ar părea ca de data aceasta deputatul Petru Movilă nu-l mai poate salva pe Ioan Bîrliba iar liberalii vor reuși sa-l schimbe din functia de director al Spitalului Sfantul Spiridon. Vineri 24 iulie a.c a fost facut un prim pas in acest sens. Dar inainte sa trecem mai departe sa lamurim chestiunea sustinerii lui Movila. Prin acordul de guvernare cu PNL, PMP Iasi a obtinut 5 functii de conducere, un post de subprefect, postul lui Bîrliba, un post de secretar de stat si alte doua posturi la companii nationale si institutii decocentrate. Dupa ce ‘’a tras toate cele 5 gloanțe’’ Movila a vrut sa pastreze pe posturi si niste directori de directii membri ai PSD. Liberalii s-au prins ca Movila s-a intins mai mult decat ii este plapuma si au decis sa-l schimbe pe Bîrliba pentru a restabili echilibrul intelegerii PMP-PNL.

Primul pas: un nou presedinte al Consiliului de Administratie

Astfel, in ultimele 6 luni liberalii si-au consolidat pozitia in Consiliul de Administratie de la Spiridon. Vineri, 24 iulie a.c a fost ales un nou presedinte al Consiliului de Administratie in persoana asist.univ. Vlad Porumb. Alaturi de conf.dr. Vladimir Poroch, un alt membru al CA de la Spiridon, Vlad Porumb face parte din echipa de consilieri ai ministrului liberal al Sanatatii, Nelu Tataru. Echipa liberala din Consiliul de Administratie al Spitalului este coordonata chiar de Lucian Indrei care l-a si propus pe Vlad Porumb pentru functia de presedinte al CA. Vlad Porumb il inlocuieste astfel pe Florin Mitu care ramane membru al CA. Pentru a-i arata lui Bîrliba ca trebuie sa plece noul Consiliu de Administrație îi va demonstra faptul ca nu a pus in aplicare masurile dispuse prin ultimele controale efectuate la spital de Ministerul Sanatatii si Curtea de Conturi. ‘’Ce masuri? Raportul este finalizat! Măsuri de ordin ‘’breaking’’ nu sunt! Cu modestie, totuși conduc acest spital de ceva vreme si stiu ce fac împreună cu echipa pe care o coordonez! Nu vedeti ce s-a intamplat in timpul crizei Covid la Suceava, Botosani si Neamt?  Spiridon, este în picioare’’, a replicat Ioan Birliba.

Alaturi de cei enumerati mai sus din CA al Spitalului Sfantul Spiridon mai fac parte din partea Consiliului Local Iasi, Violeta Gaburici (membru PMP omul lui Movila). Membri CA fara drept de vot sunt prof. Vasile Drug si asistenta Mariana Stan din partea Sanitas. Sa mai precizam ca Vlad Porumb si Vladimir Poroch  au venit recent in CA in locul medicilor Radu Popa si Ciprian Rezus care fuseseră numiti in decembrie 2019 de fostul ministru al Sanatatii, Victor Costache. Mai multe detalii despre neregulile gasite de inspectorii de control al Ministerului Sanatatii la Spiridon am prezentat in articolele ‘’S-a spart buboiul la Spiridon si Socola. Birliba, Oprisanu si Movila la DNA’’ din data de 10 decembrie 2019, ‘’Constructorul lui Movila a facut prapad la spitalul protejatului sau Birliba’’ din 18 decembrie 2019 sau ‘’Sotia lui Movila pusa ilegal sefa la Spiridon. Raportul care arunca in aer spitalul lui Birliba’’ din data de 13 decembrie 2019.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.