Judecătorii au admis cererea lui Mihail Vlasov! Procurorii, însă, nici nu vor să audă de dorinţa „Împăratului”! FOTO (EXCLUSIV)

764
Mihail Vlasov
Mihail Vlasov

@ Judecătorii din Vaslui au admis recent cerere formulată de avocatul ieşean Mihail Vlasov @ Astfel, ex-şeful Camerei de Cormeţ a României poate părăsi graniţele, conform magistraţilor @ Totuşi, procurorii au contestat decizia luată în favoarea celui care este supranumit „Împăratul”

Judecătorii din Vaslui au admis recent cerere formulată de avocatul ieşean Mihail Vlasov. Astfel, ex-şeful Camerei de Cormeţ a României poate părăsi graniţele, conform magistraţilor.

„Instanta admite sesizarea formulată de Biroul de executări penale din cadrul Judecătoriei Vaslui, cu privire la cererea intimatului Vlasov Mihail. Dispune încetarea obligaţiei de a nu părăsi teritoriul României, dispusă în sarcina condamnatului prin sentinţa penală nr. 1241 din 25.11.2021 a Judecătoriei Vaslui, definitivă prin decizia penală nr. 11/DC/19.01.2022 a Tribunalului Vaslui”, au afirmat recent magistratii din cadrul Judecatoriei Vaslui.

Procurorii nu vor să audă de cererea lui Mihail Vlasov!

Totuşi, procurorii au contestat decizia luată în favoarea celui care este supranumit „Împăratul”! Astfel, urmează ca judecătorii de la instanta superioara, respectiv Tribunalul Vaslui, sa dispuna in aceasta privinta in cursul saptamanii viitoare, cel mai probabil.

Amintim că, în urmă cu aproximativ doi ani, avocatul ieșean Mihail Vlasov a fost liberat condiționat din Penitenciarul Vaslui, în condițiile în care acesta a executat un an de închisoare din pedeapsa de 8 ani pe care o primise in dosarul devalizarii Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Vlasov a fost incarcerat pe data de 3.11.2020 in aceiasi zi in care Înalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat sentinta definitiva in dosar. Vlasov a fost trimis in judecata de DNA. Prejudiciul calculat si retinut de judecatori era de 10 milioane de euro in dauna Camerei de Comert a Romaniei.

Ce au spus procurorii anticorupţie

DNA a aratat ca, în perioada 2008 – 2014, Mihail Vlasov, abuzând de funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, ar fi întreprins demersuri pentru obţinerea unor foloase materiale personale şi pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituţiei pe care o reprezenta.

Conform procurorilor, au fost adus grave prejudicii atât Camerei de Comerţ, cât şi SC Romexpo SA, la care CCIR este acţionar majoritar. „După ce a preluat conducerea CCIR, Mihail Vlasov a întreprins acţiuni astfel încât bani din bugetul instituţiei să ajungă la diverse entităţi/societăţi comerciale, în scopul sprijinirii intereselor materiale proprii sau ale unor membri de familie, prin încheierea de contracte şi convenţii”, au aratat procurorii DNA. Dupa ce a executat parte din pedeapsă, Mihail Vlasov a fost liberat condiţionat, fiind obligat să respecte anumite obligaţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.