Scandal și haos la Spitalul CFR, angajații nu și-au luat salariile. Directoarea PSD a ‘’fugit’’ din țară

2042
Bogdan Balaniscu și Cristina Mitrofan
Bogdan Balaniscu și Cristina Mitrofan

@ Ieri a fost zi de leafa ă la Spitalul de Căi Ferate din Iași dar angajații nu și-au primit salariile @ Asta deoarece, directorul economic a fost demis de managerul Cristina Mitrofan și nu avea cine să semneze documentele în Trezorerie @ Mai mult decât atât Cristina Mitrofan era  plecată în concediu în India deci o ‘’durea la bască’’ @ După ce a văzut că nu are cine să semneze documentele la Trezorerie pentru plata salariilor, Mitrofan a revocat decizia de a-l demite Robert Roman, directorul economic @ Mitrofan este susținută pe funcție, de PSD, în special de  Bogdan Balanișcu, candidatul acestui partid pentru funcția de primar al Iașului

Haos și revoltă la Spitalul de Căi Ferata din Iași. Așa se întâmplă când ‘’partidul e în toate’’. Politrucii fără competențe numiți pe funcții seamănă haos în instituții. Ieri a fost zi de salarii la Spitalul CFR Iași, dar angajații, majoritatea cu rate la bănci au fost profund dezamăgiți, cardurile erau goale. Singurul vinovat de această situație este nimeni altul decât managerul spitalului, Cristina Mitrofan. Recent, aceasta l-a demis abuziv pe directorul economic al spitalului, economistul Robert Roman care lucrează în unitatea medicală de peste 10 ani. Și, pentru că a demis directorul economic nu avea cine să semneze la Trezoreria Iași documentele pentru deblocarea creditelor bugetare în vederea achitării salariilor. De aceea, angajații nu și-au putut primi ieri banii. Mitrofan a numit un nou director economic dar acesta nu a întrunit condițiile și Ministerul Transporturilor nu l-a validat, deci nu putea semna documentele la Trezorerie.  Văzând că a făcut o mare prostie și fiind plecată în India la un congres medical, Mitrofan nu a avut încotro și a revocat decizia de demitere a lui Roman. Acesta a semnat documentele necesare și, potrivit unor surse, în cursul zilei de astăzi vor intra salariile pe cardurile celor peste 500 de angajați de la spital. ‘’ Toate deciziile luate de conducerea institutiei au fost luate în interesul acesteia. Încercarea de soluționare a unor probleme complexe din interiorul instituției au dus la o întârziere de 24 de ore în plata salariilor, care nu mi se pot imputa. Participând ca lector invitat și fiind membru în board-ul unui eveniment medical internațional, în perioada absenței mele, atribuțiile au fost delegate în mod legal,asigurându-se existenta lantului decizional’’, ne-a declarat Cristina Mitrofan.

Susținută de PSD, candidează cu Balanișcu

La sfârșitul anului trecut, concursul de manager al spitalului a fost adjudecat din nou, cu o notă mai mare de fostul director Mihai Glod. Numai că, ministerul Transporturilor, controlat de PSD prin ministrul Sorin Grindeanu nu a validat rezultatele concursului și a refuzat până astăzi să-l numească pe Glod. Asta deoarece, Cristina Mitrofan este membru PSD, fiind susținută pe funcția de manager. În urmă cu 4 ani a candidat pe listele PSD pentru Camera Deputaților. Pe plan local este susținută de Bogdan Balanișcu, candidatul PSD pentru funcția de primar al Iașului. De altfel, Balanișcu a pus-o pe Mitrofan pe locul 9 pe lisa de candidați ai PSD la Consiliul Local, la alegerile de pe 9 iunie.

Soțul cercetat într-un dosar de mită cu flagrant

Și, pentru că este candidat la aceste alegeri locale, se cuvine să facem unele precizări. Cristina Mitrofan este căsătorită cu medicul Costică Mitrofan, chirurg la Spitalul de Pneumoftiziologie. În decembrie 2016, a fost organizat un flagrant de către Direcția Generală Anticorupție iar Costică Mitrofan a fost surprins în timp ce primea mită 50 euro de la un pacient. Inițial i s-a aplicat o amendă administrativă iar ulterior Mitrofan a fost scos de sub urmărire penală. Procurorii au motivat decizia prin duplicitatea și lispa bunei intenții a denunțătorului, a celui care a dat mita.

Bombă! Rezultatele concursului de la Spitalul Căi Ferate nu au fost validate! Cristina Mitrofan renunţă la proces! FOTO

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.