Lovitură de teatru în cazul avocatului acuzat de omor! Ce a cerut Sebastian Felecanu! FOTO

1843
Avocatul ieşean Sebastian Felecanu, într-o încăpere, cu o ţigară aprinsă în mână
Avocatul ieşean Sebastian Felecanu, acuzat de omor

@ Lovitură de teatru în cazul avocatului acuzat de omor: judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au rămas surprinşi de ceea ce a cerut Sebastian Felecanu @ Totuşi, magistraţii au respins solicitarea membrului Baroului Iaşi @ În schimb, judecătorii ieşeni au dispus îmbunătăţirea imaginilor de dinaintea morţii avocatei Monica Cioată

Lovitură de teatru în cazul avocatului acuzat de omor! Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au rămas surprinşi de ceea ce a cerut Sebastian Felecanu! Totuşi, magistraţii au respins solicitarea membrului Baroului Iaşi.

„Instanţa respinge solicitarea formulată de inculpat, privind întocmirea unui nou raport de expertiză criminalistică, în specialitatea traseologie, de către Institutul Naţional de Expertize Criminalistice (INEC). Dispune efectuarea unei expertize criminalistice în vederea îmbunătăţirii calităţii imaginilor existente pe DVD-ul ce conţine înregistrările camerelor de supraveghere ce aparţin Cabinetului Notarial „Coste Ştefan şi asociaţii” şi surprind momentele premergătoare căderii victimei Cioată Monica, la ora 4:27, dublată de solicitarea de a fi extrase imagini foto succesive (inclusiv frame-uri), mai clare, ale poziţiilor corpului victimei înainte de cădere, expertiză ce va fi întocmită de către Laboratorul de Expertiză Criminalistică Iaşi.

Se va pune în discuţie, la termenul din 31 mai 2023, oportunitatea dispunerii unei expertize medico-legale, care să fie realizată de către IML Iaşi, în vederea obţinerea unei opinii de specialitate legată în general de reflexele care se declanşează în momentul căderii de la înălţime a unei persoane conştiente, cu referire în concret la „reacţia de cădere”/„reflexul ascensorului” şi modul în care se obiectivează în concret (poziţia membrelor superioare, inferioare etc)”, au afirmat magistraţii.

 

Sebastian Felecanu, acuzat că şi-a omorât iubita însărcinată

 

Amintim că, în septembrie 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi l-au trimis în judecată pe Felecanu, pentru omor calificat. În cadrul dosarului, trei rude ale victimei s-au constituit părţi civile. Pe 19 iunie 2021, Monica Cioată, în vârstă de 26 de ani, a căzut de la fereastra apartamentului situat la etajul 6 din zona Târgu Cucu din Iași, locuinţă ce îi aparţine lui Sebastian Felecanu. Inițial s-a luat în calcul că tânăra avocată s-ar fi sinucis. Cazul a fost preluat de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.

La un an de la incident, avocatul Sebastian Felecanu, cel care avea o relație cu victima și care se afla în acea noapte în același apartament, a fost pus sub acuzare pentru crimă. Oamenii legii au pus cap la cap mai multe informații din care a rezultat implicarea avocatului ieşean în producerea tragediei.

 

O moarte violentă pentru Monica Cioată

 

Experţii au stabilit că, înainte de a fi aruncată pe geam, victima ar fi fost adusă în stare de inconștiență, iar Monica Cioată ar fi fost târâtă până la fereastra bucătăriei, de unde ar fi fost aruncată. Sebastian Felecanu a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor după ce a fost reţinut. Avocatul ieşean a refuzat să se supună unui test poligraf (detectorul de minciuni – n.r.). De asemenea, iniţial, el a refuzat să îi fie examinat corpul.

Mai apoi, avocatul acuzat de omor a ajuns în arest, iar, de atunci, ieşeanul tot încearcă să iasă, susţinând că ar fi nevinovat. Totodată, pe 16 noiembrie 2022, avocatul ieşean s-a căsătorit după gratii cu o studentă la Drept din Vaslui.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.