Nici macar DNA nu i-a despartit. Popa primeste cadou de la Echimov lucrarile de la spitalul modular

2621
Popa, Eky Sam, Echimov
Popa, Eky Sam, Echimov

@ Echimov il scoate pe Maricel Popa dintr-o mare belea @ Spitalul modular de 14 milioane euro urmeaza sa fie livrat dar Popa nu a avea unde sa-l puna deoarece acest ”’doctor inginer” nu si-a  dat seama ca este  nevoie de o fundatie si amenajarea terenului si mai mult decat atat nici nu mai avea  timp sa faca licitatie pentru a incheia contract cu o firma  in acest sens @ De aceea CJ a facut apel catre  toti constructorii sa amenajeze terenul pe cheltuiala lor iar cel care  i-a sarit in ajutor lui Popa a fost prietenul sau Ioan Echimov cu firma Eky Sam @ Popa si Echimov au fost cercetati impreuna de DNA Iasi intr-un dosar in care se cerceta printre altele faptul ca Eky Sam a obtinut abuziv un contract de deszapezire de de 1.127.563 lei pentru drumurile judetene

Pana sa-i vina in ajutor bunul sau prieten Ioan Echimov, Maricel Popa, presedintele CJ Iasi se afla intr-o mare belea, spitalul modular de 14 milioane euro pe care-l comandase pentru a- amenaja  la Letcani urmeaza sa fie livrat dar ”doctorul inginer” nu ar fi avut unde sa-l puna deoarece omisese faptul ca este necesara  o fundatie si amenajarea unui teren. In plus, Popa nu mai avea nici timp sa parcurga procedurile de licitatie pentru  a face lucrarile necesare cu o firma pe banii CJ astfel incat a facut apel la firmele de constructii din Iasi sa pregateasca terenul pentru spital pe cheltuiala lor. Cum era si de asteptat, primul care a sarit in ajutor a fost Ioan Echimov, patronul Ekysam. Spunem ca era de asteptat sa apara Echimov deoarece , firma Eky Sam este abonata  de aproape 15 ani la contracte de asfaltare finantate de CJ Iasi pentru drumurile judetene. Eky Sam a prosperat obtinand foarte multe contracte de asfaltare in  perioada guvernarilor PSD (partid condus la Iasi de Maricel Popa). Se spune ca CJ Iasi si-a falimentat in mod intentionat firma de asfaltari (SC LDP SA Iasi) pentru ca era la concurenta cu Echimov. Acum, fostul director al SC LDP  SA, Liviu Tomulesei este angajat la Eky Sam.

Echimov: ”Nu stiu cat costa”

De o saptamana, utilajele lui Echimov pregatesc terenul pentru spitalul modular al lui Popa. Potrivit unui comunicat emis de CJ Iasi pana la sfarsitul acestei luni spitalul care va costa 14 milioane de euro ar trebui sa fie montat. L-am contactat pe Ioan Echimov sa-l intrebam care este valoarea ”cadoului” pe care il face Consiliului Judetean Iasi  si lui Maricel Popa. Culmea, desi este vorba de un asa-zis act de caritate, Echimov s-a aratat deranjat de intrebare. „De unde sa stiu eu cat costa? Utilajale sunt de o saptamana acolo. Va rog sa nu ma mai deranjati cu prostii”, a  spus Ioan Echimov.

Pai, daca este vorba despre un act de caritate de ce  trebuie sa te deranjeze o asemenea intrebare? Ori, nu cumva Echimov face si aceasta ”pomana” cu promisiunea unor viitoare lucrari la drumuri judetene? Vom vedea.

 

Cercetati impreuna de DNA

Afacerile  pe care Echimov le are cu Directia de Drumuri Judetene au ajuns si in atentia DNA Iasi. Astfel, in dosarul inregistrat la DNA cu nr.141/P/2016, Maricel Popa si Ioan Echimov au fost cercetati impreuna de DNA Iasi pentru abuz in serviciu si complicitate la savarsirea acestei infractiuni. Asta, deoarece Popa ar fi facut unele demersuri ilegale pentru ca lucrarile de deszapezire pe drumurile judetene din iarna 2006-2017 sa fie atribuite firmei Eky Sam. „Într-unul dintre cazuri, ca urmare a conduitei infracționale a suspectului Popa Maricel a fost produs un prejudiciu firmei respective în sumă de 717.898 lei. În celălalt caz activitatea de dezăpezire a drumurilor județene pentru perioada 1 ianuarie – 15 martie 2017 a fost retrasă din sarcina aceleiași firme și preluată în mare parte de către SC Eky Sam SRL. Prin acest demers a fost creat folos patrimonial necuvenit către S.C Eky Sam S.RL în valoare de 1.127.563 lei”, se arata intr-un  comunicat emis de DNA in timpul cercetarilor.

In cele din urma, dupa doi ani de cercetari DNA Iasi au clasat acest dosar. Prezentam facsimile din ordonanta procurorului DNA Iasi, capitolul care ii vizeaza pe Popa si Echimov.

 

Eky Sam are insa o condamnare intr-un dosar de coruptie

Afacerile cu indivizi influenti din PSD au adus insa firmei Eky Sam o condamnare pentru coruptie. Pentru ca a furnizat documente false prin care fostul primar PSD al comunei Ion Neculce, judetul Iasi sa justifice cheltuirea unor fonduri europene firma Eky Sam si  angajati ai acesteia au fost trimisi in judecata de DNA Iasi. In ianuarie 2019, Eky Sam s-a ales cu o amenda penala de 75.000 lei pentru savarsirea infractiunii de complicitate la obtinerea de fonduri europene cu documente false. De asemenea din prejudiciul total de 638.030 lei, SC Eky Sam SRL trebuie sa achite doar 104.855 lei iar diferenta de 533.175 lei trebuie achitata de fostul viceprimar al comunei Ion Neculce, Neculai Musat.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.