Poliţia, dată în judecată pentru daune morale! Scandalul, după o poză la UMF Iaşi! (EXCLUSIV)

5855
politie bani
politie bani

@ Poliţia ieşeană a fost dată în judecată de către o şoferiţă pentru daune morale @ Scandalul a izbucnit după o poză făcută în faţa sediului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi @ Recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis în parte acţiunea formulată de Adriana Mihaela Huţanu

Poliţia ieşeană a fost dată în judecată de către o şoferiţă pentru daune morale! Scandalul a izbucnit după o poză făcută în faţa sediului Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi. Astfel, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis în parte acţiunea formulată de Adriana Mihaela Huţanu.

„Instanţa admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de petenta Huţanu Adriana Mihaela în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi. Anulează procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor din 11 octombrie 2022 întocmit de intimat şi exonerează petenta de la executarea sancţiunilor aplicate. Respinge cererea petentei de obligare a intimatului la plata daunelor morale în cuantum de 5.000 de lei, ca neîntemeiată”, au afirmat judecătorii ieşeni.

Poliţia, dată în judecată pentru daune morale!

 

Procesul dintre Adriana Mihaela Huţanu şi Poliţia ieşeană a început pe data de 21 octombrie 2022. Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Judecătoriei Iaşi, petenta a contestat procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei din 11 octombrie 2022 şi a solicitat obligarea intimatului la plata sumei de 5.000 de lei cu titlu de daune morale.

„Pe 11 octombrie 2022, în jurul orei 19.00, mă deplasam cu autoturismul pe bulevardul Independenţei, iar, în dreptul Universităţii de Medicină, am oprit la semaforul care avea culoarea roşie. În aşteptarea culorii verde a semaforului, în timp ce autoturismul era oprit, am realizat o fotografie a intersecţiei cu telefonul mobil pentru a-i arăta unei rude aglomeraţia din zonă, ca aceasta să o evite. În acest context, am fost sancţionată contravenţional, reţinându-se în sarcina mea că aş fi folosit telefonul mobil în timpul deplasării. Or, fapta mea nu întruneşte elementele constitutive ale contravenţiei, deoarece nu mă deplasam, ci autoturismul era oprit”, a precizat în instanţă Adriana Mihaela Huţanu.

Mâinile unei femei pe volanul unui autoturism
Mâinile unei femei pe volanul unui autoturism

Şoferiţa: „Mi-a fost încălcată demnitatea”

 

Privitor la prejudiciul moral, ieşeanca a arătat că, prin atitudinea abuzivă a agentului de Poliţie, a fost supusă unui „stres emoţional injust, fiind încălcată demnitatea mea şi fiind obligată să efectuez demersuri suplimentare pentru restabilirea situaţiei anterioare”.

Poliţia a formulat o întâmpinare prin care a solicitat respingerea ca neîntemeiată a plângerii formulate. „Petenta a fost sancționată contravențional pentru săvârşirea contravenţiei constând în aceea că, pe data de 11 octombrie 2022, la ora 19.00, a condus autoturismul pe bulevardul Independenţei în timp ce folosea telefonul mobil, respectiv îşi făcea selfie, punând în pericol circulaţia rutieră în acea zonă. Prin procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, petenta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 870 de lei (6 puncte-amendă) şi 4 puncte de penalizare”, au afirmat reprezentanţii Poliţiei ieşene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.