Premieră ‘’în Justiție’’. Toți judecătorii din Iași au intrat în grevă. ‘’Nu vă atingeți de pensiile de serviciu’’

2404
Tribunalul Iasi
Tribunalul Iasi

@ Situație nemaiîntâlnită în justiția ieșeană @ Toți judecătorii instanțelor ieșene au intrat in grevă, adică au amânat judecarea proceselor pe o perioadă nedeterminată în semn de protest față de propunerile privind modificarea prevederilor legale privind pensiile de serviciu ale magistraților

Propunerile legislative privind modificările condițiilor de pensionare ale magistraților a bagat în greva justiția ieșeana. Astfel, instanțele din Iași, Judecătorie, Tribunal și Curtea de Apel au anunțat că în semn de protest se va amâna pe o perioadă nedeterminată judecarea cauzelor care nu reprezintă o urgență. ‘’ judecătorii Curții de Apel Iași, în Adunarea Generală de astăzi, 20 iunie 2023, în unanimitate, au adoptat forma de protest a amânării judecării cauzelor, începând cu data de 21.06.2023, cu excepția celor urgente menționate mai jos, până la momentul la care puterea legiuitoare va asigura garanțiile obiective ale independenței magistraților, incluzând și previzibilitatea eventualelor  modificări, pentru a fi respectat statutul și efortul susținut al judecătorilor, dar și a celorlalte categorii profesionale din sistemul judiciar’’, se arata într-un comunicat al Curții de Apel Iasi. Comunicate asemănătoare au emis si celelalte doua instanțe.

În materie civila se vor judeca numai cauzele care au ca obiect: ordonanță președințială, măsuri asiguratorii, suspendare provizorie executare, răpiri internaționale de copii, plasamente în regim de urgență, adopții, custodii publice, declarare ca indezirabili, ordine de protecție iar în materie penală doar cele care țin de măsuri preventivă sau privind drepturile și libertățile.

Modificările legislative contestate prevăd atât prelungirea vârstei de pensionare a magistraților cât și a cuantumului pensiilor.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.