Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe: Construim Centura ușoară de ocolire a Municipiului Iași cu bani europeni

93
Costel Alexe
Costel Alexe

Cel mai mare obiectiv de infrastructură rutieră din actualul mandat al administrației județene liberale se apropie de etapa de execuție. Consiliul Județean a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Centura ușoară de ocolire a Municipiului Iași și a depus proiectul pentru finanțare europeană în cadrul Programului Regional 2021-2027. Valoarea investiției se ridică la aproape 450 de milioane de lei.  Realizarea Centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași va însemna creșterea calității vieții pentru toți locuitorii din zona metropolitană. Vom scăpa definitiv de problema drumurilor județene de piatră în comunități cum sunt cele din Budești, Voinești sau Mogoșești, dar știu că modernizarea este o necesitate și pe celelalte sectoare de drum incluse în proiect. Odată cu finalizarea lucrărilor, le vom putea oferi participanților la trafic condiții la standarde europene și vom putea contribui și la reducerea poluării. Un mare câștig prin realizarea Centurii ușoare va fi, de asemenea, descongestionarea  traficul rutier din Municipiul Iași. Administrația liberală a Consiliului Județean a demonstrat în acești patru ani că are capacitatea de a implementa în timp record proiecte mari de infrastructură și îi asigur pe ieșeni că și acest obiectiv va fi realizat cu succes’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Centura ușoară de ocolire a Municipiului Iași va avea 72,769 kilometri și va străbate 10 comune din zona metropolitană, respectiv Popricani, Rediu, Lețcani, Voinești, Horlești, Mogoșești, Ciurea, Bârnova, Tomești și Holboca. Proiectul se suprapune cu 8 sectoare de drumuri județene și comunale, care vor fi modernizate:

  • DJ 248B Vânători – Lețcani, în lungime de 15,97 km;
  • DC 26B Lețcani – Voinești, în lungime de 16,52 km;
  • DJ 248A Voinești, în lungime de 2,26 km;
  • DJ 248F Voinești – Mânjești – Budești, în lungime de 6,063 km;
  • DJ 248C Budești – Ciurea, în lungime de 10,571 km;
  • DJ 248D Ciurea – Holboca, în lungime de 17,709 km;
  • DJ 247A Bârnova, în lungime de 1,995 km
  • DJ 248D, Bârnova, în lungime de 1,670 km

În actualul mandat al Consiliului Județean Iași, investițiile în infrastructura rutieră s-au concretizat în modernizarea a peste 260 de  kilometri de drumuri județene. “Nu putem vorbi despre un județ dezvoltat fără o infrastructură rutieră modernă și tocmai de aceea investițiile în rețeaua de drumuri au fost o prioritate a acestei administrații liberale. Ne-am asumat să dezvoltăm comunitățile noastre în mod unitar, de la un capăt la altul, și să creăm oportunități egale pentru toți ieșenii, iar în ultimii patru ani, am investit nu mai puțin de 600 milioane de lei, pentru a avea drumuri asfaltate la standarde europene.  Drumuri mai bune înseamnă o viață mai bună pentru noi toți’’, a afirmat președintele CJ, Costel Alexe.

La comanda PNL IASI

Executat de SC Hazard Media SRL

Cod mandatarfinanciar 21240015

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.