Procurorii obțin prima sentință definitivă în dosarul avocatei Poroșnicu. Și-a vândut clienta într-o secundă

36399
Gianina Porosnicu si rechizitoriul
Gianina Porosnicu si rechizitoriul

@ Înalta Curte de Casație și Justiție au pronunțat ieri prima sentință definitivă în dosarul în care avocata ieșeană Gianina Poroșnicu este acuzată de divulgarea secretului profesional @ Reamintim că Poroșnicu și-a vândut o clientă care apelase la serviciile sale

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au pronunțat sentința definitivă de Cameră Preliminară în dosarul în care avocata ieșeană Gianina Poroșnicu a fost trimisă în judecată pentru divulgarea secretului profesional. Gianina Poroșnicu a solicitat trimiterea dosarului la parchet pentru a trage de timp și a spera într-o salvare prin prescripție. Însă magistrații Înaltei Curți au respins toate cererile lui Poroșnicu și au dispus ca judecătorii Curții de Apel să înceapă judecata pe fond. Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au trimis-o în judecată pe Gianina Poroșnicu pentru că și-a vândut o fostă clientă și colaboratoare. Victima se numește Nina Cosma. Astfel, Nina Cosma și Gianina Poroșnicu au încheiat pe data de 24.01.2017 un contract de asistență juridică. Contractul avea ca obiect redactarea unei plângeri pe care interlopul Florin Vais, condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de droguri, le săvârșise împotriva Ninei Cosma. Vais a fost liberat recent, condiționat din închisoare. În cursul urmăririi penale, Gianina Poroșnicu a delegat un alt avocat angajat la cabinetul său să facă o copie din dosarul penal nr.8383/P/2019 aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Acest dosar penal a fost deschis ca urmare a plângerii făcute de Nina Cosma lui Florin Vais. Dosarul conținea informații din viața privată a Ninei Cosma și relația acesteia cu Vais. În luna septembrie a anului 2021, Nina Cosma și un alt avocat și-au dat demisia de la cabinetul Gianinei Poroșnicu. Cu această ocazie Nina Cosma i-a cerut lui Poroșnicu să-i dea o copie după dosarul penal în care are calitatea de parte vătămată cel legat de agresiunile lui Vais. Înca de pe atunci Poroșnicu i-a transmis Ninei Cosma că va folosi dosarul pentru a se răzbuna, pentru a-i denigra imaginea. ‘’Este de menționat faptul că, după ce relația lor s-a deteriorat persoana vătămată Cosma Lariu Nina i-a cerut inculpatei să îi remită dosarul în care aceasta avea calitatea de persoană vătămată, însă inculpata a refuzat acest lucru, spunându-i că dosarul cu numitul Vais Florin este la ea, iar în acel dosar se vede cu ce se ocupa persoana vătămată (aspect ce reies din mesajele dintre cele două părți de pe platforma de whatsup)’’, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

O copie după întregul dosar penal a fost trimis de Gianina Poroșnicu, pe whatsup, către cunoscutul un fost iubit al Ninei Cosma. De asemenea, o altă copie a fost trimisă către o persoană din anturajul Ninei Cosma dar potrivit unei surse, această faptă face obiectul unui alt dosar penal. Pentru infracțiunea săvârșită Poroșnicu riscă o pedeapsă de 1 an de închisoare.

Avocata Poroșnicu a încercat să distrugă viața unei colege. Procurorii au intrat pe fir și au executat-o

Constantin MAZILU

 

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Pentru o mediere am fost la o doamna mediator recomandata prin sms de Porosnicu Gianina Vera. Am platit suma de 2800 lei pentru mediere si dupa mediere spre avocat. Pentru suma de 2000 ron am primit chitanta de la Dna Liliana (mediator)iar diferenta de 800lei care ia luat prosnicu gianina vera pentru nimic doar cateva schimburi de vorba la telefon. Precizez ca nu am mers mai departe spre avocatul porosnicu vera deoarece mediarea a fost ok. Cand am cerut sa mi se inapoieze suma de 800 ron deoarece nu am continuat la avotata in cauza aceasta mia zis la telefon de catre vera porosnicu ca timpul ei costa bani si ca nu da nimic inapoi. Vi se pare corect sa platiti 800 lei pentru o discutie la telefon de 3-5 minute doamna porosnicu ? Am vrut sa va fac sesizare scrisa la baroul din iasi dar am considerat ca nu ma facut 800 de ron in schimb dvs sa va fie rusine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.