Rasturnare de situatie la Cotnari. Chitaru aduce taranilor dreptatea cu acte servite de Deleanu

4638
Alecu Chitaru si Deleanu-
Alecu Chitaru si Deleanu-

@ Rasturnare de situatie in doua din procesele deja ”traditionale” pe care SC Cotnari SA  le are localnicii ce revendica terenuri in podgoria societatii @ Alecu Chitaru a scos asul din maneca, un document notarial in care SC Cotnari SA si Casa de Vinuri Cotnari SA recunosc ca taranii sunt  proprietari pe terenurile din Podgorie si le ofera unele terenuri la schimb @ „Cand am prezentat documentul in instanta nu le-a venit sa creada. Mi-au depus plangere penala pentru fals dar procurorii au dat  clasare aratand ca documentul este autentic. Acum le voi face eu plangere penala”, a spus Alecu Chitaru

Rasturnare de situatie in deja ”clasicele” sau  traditionalele procese pe care societatile lui Constantin Deleanu, SC Cotnari SA si Casa de Vinuri Cotnari Sa le are cu  taranii care-si revendica terenurile din podgoriile societatilor. Alecu Chitaru a scos asul din maneca si a prezentat judecatorilor de la instantele din Iasi si Harlau, niste documente prin care Deleanu si oamenii sai s-au impuscat practic singuri in picior. Mau exact, SC Cotnari SA si Casa de Vinuri Cotnari SA contesta dreptul de proprietate al taranilor dar Chitaru, reprezentantul taranilor a scos un document intocmit la cabinetul notarial Robert Leonard Urziceanu din Harlau prin  care oamenii lui Deleanu recunosc singuri ca de fapt localnicii sunt proprietarii unor suprafete de teren din podgorie.

Maine este termen la Harlau

In procesul de fata, SC Cotnari SA si Casa de Vinuri Cotnari SA se judeca cu 9 localnici din zona pentru o suprafata de 1,7 hectare cultivata cu vita de vie. Procesele dureaza de peste 4 ani,  cei 9 localnici au mostenit terenul de la tatal lor Dumitru Hamciuc. Acesta din urma a decedat in timpul proceselor dar mostenitorii au continuat lupta. Pentru suprafata de  1,7  hectare mostenitorii se judeca intr-un proces la Harlau (vezi aici) care are termen maine si unul la Curtea de Apel Iasi. In cadrul acestor procese Chitaru a  prezentat documentul salvator din care prezentam o fotocopie. Este vorba despre un contract de tranzactie si un act de donatie din 28.06.2017, documente intocmite la cabinetul notarial Robert Leonard Urziceanu prin care reprezentantii SC Cotnari SA si ai SC Casa de Vinuri Cotnari SA recunosc ca Dumitru Hamciuc este proprietarul a 1,7 hectare de teren in podgorie si ii ofera la schimb 9 hectare de  teren arabil. Donatia si contractul nu au mai fost semnate deoarece nu a vrut batranul Dumitru Hamciuc. „Batranul nu a vrut sa mai semneze deoarece a dorit un contract de schimb nu o donatie care este fragila si poate fi atacata de oricine. Insa actele de la notar s-au pastrat iar acum o sa castigam procesele”, a spus Alecu Chitaru.

Chitaru: „Acum le fac eu plangeri penale”

Alecu Chitaru a prezentat actele notariale mentionate mai sus in fata instantei, pentru  prima data in urma cu circa doi ani. Dupa aceea, reprezentantii firmelor Cotnari, care au angajat-o pe avocata Maria Aldea i-au facut plangere pentru fals. Numai ca procurorii au cercetat inclusiv corepondenta dintre firmele de la Cotnari si notar si s-a constatat ca respectivul contract de tranzactie si donatia a fost initiata chiar de oamenii lui Deleanu. „Acum le fac  eu plangere penala pentru inducerea in eroare a organelor judiciare. Sa vedem noi ce o sa mai spuna doamna avocat Aldea care mi-a facut plangerea pentru fals”, a mai spus Alecu Chitaru.

Constantin Deleanu nu a putut fi contactat pentru a prezenta un punct de vedere.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.