Secretul lui Deleanu a fost descoperit. „A vandut Cotnari de frica taranilor

5364

@ Familia Deleanu, SC Cotnari SA si Casa de Vinuri Cotnari SA au vandut via de la Cotnari la un pret de 2.760.000 lei @ Documentele tranzactiei apar in mai multe dosare deschise de taranii din Cotnari care doresc sa anuleze tranzactia astfel incat sa-si recupereze terenurile pe care le-au mostenit de la parinti @ „Noi am gasit documentul si l-am depus in aceste dosare. Deleanu a vandut viile de la Cotnari cand a vazut ca taranii incep sa castige in justitie si, si-a dat seama ca trebuie sa le dea inapoi terenurile”, a spus Alecu Chitaru, reprezentantul taranilor din Cotnari

SC Cotnari SA si cealalta firma a familiei Deleanu si anume Casa de Vinuri Cotnari SA au vandut pe furis o buna parte din suprafetele de vie pentru a nu le retroceda taranilor care le-au revendicat in justitie. Cumparatorul impresionantei suprafete de vie adica nici mai mult nici mai putin decat 660 hectare este firma Avi Cooper Impex SRL din Botosani care potrivit unor surse este condusa de apropiati ai familiei Deleanu. Pentru cele 660 de hectare de teren firma din Botosani a platit 2.760.000 lei adica un pret de 4.200 lei pe hectar. Culmea, tranzactia a fost recunoscuta in fata judecatorilor si de reprezentantii SC Cotnari SA. Acestia au fost nevoiti sa recunoasca ca aceasta tranzactie a avut loc dupa ce mai multe familii din Cotnari au aratat in fata judecatorilor de la Harla ca familia Deleanu a instrainat viile pentru a impiedica procesul de retrocedare. Reamintim ca zeci de familii de tarani se lupta de ani de zile cu familia Deleanu si firmele sale pentru a-si recapata terenurile mostenite de la parinti dar pe care inca nu le-au recuperat deoarece SC Cotnari SA a refuzat sa le cedeze. In cadrul acestor procese taranii au spus ca familia Deleanu si firmele sale le-au instrainat catre societatea din Botosani pentru a sustine ca nu mai dispune de suprafetele respective si prin urmare nu le poate ceda. Culmea, dupa cum s-a mai precizat, tranzactia a fost recunoscuta de familia Deleanu.

Au vandut cu 1.000 euro hectarul

Localnicii din Cotnari ai deschis la Judecatoria Harlau nici mai mult nici mai putin decat 7 procese prin care au solicitat anularea a doua contracte de vanzare-cumparare prin care SC Cotnari SA si SC Casa de Vinuri Cotnari SA au vandut 660 hectare de vie. ” S-a solicitat constatarea nulitatii absolute a contractelor de vanzare-cumparare nr. 1009/29.11.2011 și nr. 79/20.01.2012, prin care a fost instrainata. S-a solicitat, de catre reclamanti, in vederea timbrajului cererii, ca instanta sa solicite celor trei societati intre care au fost incheiate tranzactiile, precum și biroului notarial, sa comunice copii de pe actele de vanzare cumparare a suprafetei de 6.632.667 mp teren”, se arata in documentele din respectivele dosare.
Printre cei care au solicitat anularea tranzactiilor cu viile de la Cotnari se numara Mircea Diaconescu, Ioan Apetrei, Constantin Grigoras, Mihai Vieriu, Vasile Baciu, Ioan Vieriu, familia Hamciuc, oameni din Cotnari si din comunele din jur. Culmea, dupa cum s-a mai precizat Deleanu si oamenii sai au confirmat sustinerile taranilor si anume instrainarea plantatiilor de vie. „Prin intampinarea depusa la data de 23.11.2017, paratele Avi Cooper Impex SRL, SC Cotnari SA si Casa de Vinuri Cotnari SA au invocat exceptia necompetentei materiale a Judecatoriei Harlau, raportat la dispozitiile art. 94 alin. 1 lit. k C.proc.civ., avand in vedere ca pretul vanzarii a fost de 2.760.000 lei, dupa cum rezulta din contractul de vanzare cumparare autentificat sub nr. 79/20.01.2012 „, se mai arata in documentele din dosar.
Cei mai multi dintre localnici sunt reprezentati de Alecu Chitaru, cel care se lupta de ani de zile cu familia Deleanu pentru a obtine terenurile revendicate de tarani. „Deleanu a vandut via de la Cotnari de frica taranilor. Aceasta tranzactia a avut loc dupa ce au am reusit sa anulez contractul de concesiune pentru terenurile pe care SC Cotnari SA le luase de la Agentia Domeniilor Statului. Cand a vazut ca treaba se impute si ca taranii castiga procesele a vandut via catre firma din Botosani. Dar noi vom anula vanzarea celor aproape 700 de hectare si vom recupera tarenurile revendicate de proprietarii de drept, taranii din Cotnari”, a spus Alecu Chitaru.
Procesele de care am vorbit mai sus vor incepe in forta saptamana viitoare.

Deleanu: „Ce-i intereseaza ce se intampla la Cotnari?”

Desi, dupa cum am vazut mai sus intr-unul dintre dosarele mentionate mai sus, juristii de la Cotnari au admis existenta contractului de vanzare-cumpare, contactat de Dezvaluirea.ro, Constantin Deleanu a spus ca Avi Cooper nu detine terenuri la Cotnari. „Toate terenurile de la Cotnari aproximativ 1.100 hectare sunt proprietatea SC Cotnari SA si Casa de Vinuri Cotnari SA. Avi Cooper Botosani nu are nici macar 1.000 mp. Dar, nemtii si austriecii au mai mult decat avem noi. La ce ii intereseaza pe Chitaru si pe alti romani ce se intampla la SC Cotnari SA si la Casa de Vinuri Cotnari. Daca ar fi luat Cotnariul un strain ar fi dormit linistit. Asa a fost intotdeauna acest popor de romani. Ne-am vandut domnitorilor turci. Daca am fi avut domnitori fanarioti am fi fost cei mai fericiti. Am sa vand Cotnariul pe doua parale la strainii sa fie fericiti toti romanii”, a spus Constantin Deleanu.
Sa mai precizam ca pe site-ul SC Cotnari SA este mentionat ca societatea exploateaza 1.700 hectare, Deleanu vorbeste doar de 1.100 hectare iar contractul de vanzare-cumparare mentionat mai sus se refera la circa 660 hectare. Cifrele se cam potrivesc.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.