Trafic de influenţă, la Primărie! Posturi de poliţist local, vândute ca la piaţă!

799
Doi agenţi de la Poliţia Locală, pe o stradă
Doi agenţi de la Poliţia Locală, pe o stradă

@ Trafic de influenţă, la Primărie: posturi de poliţist local, vândute ca la piaţă @ În urma unei anchete, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de procurorii DNA cu Bogdan Ioan Băiceanu @ Acesta a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru cumpărare de influenţă

Trafic de influenţă, la Primărie! Posturi de poliţist local, vândute ca la piaţă! În urma unei anchete, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis ieri acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de procurorii DNA cu Bogdan Ioan Băiceanu.

Aşadar, acesta a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru cumpărare de influenţă. Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Trafic de influenţă, la Primărie!

Procesul lui Bogdan Ioan Băiceanu a început pe data de 25 noiembrie 2022. Procurorii anticorupţie au trimis atunci la instanţă acordul încheiat cu acesta.

„În cursul lunii septembrie 2019, inculpatul a remis suma de 2.000 de euro unei angajate a Primăriei Municipiului Paşcani, care a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă funcţionari din cadrul instituţiei şi care i-a promis că îi va determina pe aceştia să asigure angajarea lui la Poliţia Locală”, au spus procurorii anticorupţie ieşeni.

Bogdan Ioan Băiceanu a recunoscut totul la audieri

Cu ocazia audierii, pe data de 22 noiembrie 2022, Bogdan Ioan Băiceanu a declarat că recunoaşte săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă şi acceptă încadrarea juridică a faptei.

Acesta a relatat că, în cursul lunii septembrie 2019, fiind în căutarea unui loc de muncă, a luat legătura, prin intermediul unui martor, cu o femeie, funcţionar public în cadrul Primăriei Municipiului Paşcani, la Compartimentul Registratură, care, în schimbul intervenirii pe lângă persoanele abilitate din cadrul instituţiei, ar fi cerut şi ar fi primit de la el suma de 2.000 de euro, în scopul angajării acestuia pe un post liber în cadrul Poliţiei Locale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.