A inviat Partidul Moldovenilor? O asociatie civica cu platforma regionala se lanseaza maine

904

@ O asociatie civica care sustine ca are ca obiectiv reducerea decalajului economic dintre Moldova si celelalte regiuni ale tarii se va lansa in cursul zilei de maine @ Este vorba despre Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei care ar fi formata din specialisti din toate judetele regiunii Nord-Est si ar avea ca misiune doar dezvoltarea acestei zone @ Fara actiune imediata, decalajul dintre Moldova si celelalte regiuni ale Romaniei va creste sustinut”, se arata in comunicatul de presa”, se arata intr-un comunicat de presa

Seamana prea mult a etapa preliminara de constituire a unui nou partid politic acum, in an electoral, cand vor avea loc alegeri europarlamentare si prezidentiale si a mai ramas un an si cateva luni pana la urmatoarele alegeri locale.
Printr-un comunicat de presa trimis la redactie am fost informati ca luni la ora 13.00 in sala „Alexandru Ioan Cuza” a hotelului Unirea, o conferinta publica de lansare a asociatiei „Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei”. Sa nu uitam ca au mai fost astfel de platforme civice care s-au transformat repede in miscari politice in preajma alegerilor. Sub sloganul ”Moldova are nevoie de o voce”, Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei” se prezinta ca o structura civica regionala care are misiunea ”sa apere si sa promoveze interesele majore ale regiunii. ”Moldova este blocata in subdezvoltare. Fondatorii asociatiei sunt din toate cele 8 judete ale Moldovei, profesionisti in domeniile lor – economisti, juristi, antreprenori, geografi, istorici, sociologi etc. „Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei” va fi platforma civica regionala ce va aduce in spatiul public din nou competenta si buna-credinta, in ideea relansarii economice si sociale a intregii regiuni. Toti cei care, prin expertiza si competenta profesionala, pot contribui la acest efort colectiv, sunt asteptati in randurile noastre”, se arata in comunicatul de presa.
Mai departe se arata ca „Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei” este ”primul grup regional ce are
ca obiectiv major stoparea urgenta a acestui trend economic-social ce ne duce la dezastru absolut”. ”Problemele majore ale Moldovei – lipsa autostrazilor, inechitatea bugetara (in perioada 2012-2015, regiunea Nord-Est a dat bugetului central cu 10 miliarde de lei mai mult decat a primit inapoi prin alocari, Moldova fiind astfel un donor bugetar), emigrarea masiva si continua (25 % dintre moldoveni au parasit regiunea, unul din 3 romani din strainatate e moldovean), izolarea ce duce la degradarea accelerata a unor regiuni (Galati, Botosani) – vor fi impuse pe agenda nationala pentru rezolvare cu prioritate. Fara actiune imediata, decalajul dintre Moldova si celelalte regiuni ale Romaniei va creste sustinut”, se arata in comunicatul de presa”, se arata in incheierea comunicatului.
Sa reamintim si ca fostul primar Constantin Simirad a infiintat in anul 1998, Partidul Moldovenilor cu filiale in toate Moldova si avea de asemenea in ”doctrina” reducerea decalajului economic dintre aceasta zona si restul tarii.
Constantin MAZILU

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.