Cea mai mare firma de constructii la fundul sacului. Sinescu n-are bani nici de televizor

2332
Iasicon SA si Titel Sinescu
SC Iasicon SA si-a recunoscut insolventa

@  In conditiile in care Tribunalul Iasi amana nepermis de mult aplicarea sentintei de intrare in insolventa a SC Iasicon, creditorii incep sa castige din ce in ce mai multe procese impotriva acestei companii de contructii @ Recent Televiziunea Romana a dat in judecata Iasicon pentru ca nu a platit taxa TV si a castigat

In conditiile in care in mod dubios, Tribunalul Iasi amana nepermis de mult aplicarea sentintei de intrare a in insolventa a SC Iasicon SA, hotararea pronuntata de Curtea de Apel la data de 28.06.2018, creditorii incep sa castige din ce in ce mai multe procese impotriva acestei companii de constructii iar in final aceasta ar putea ajunge la un colaps financiar total. Astfel, ultimul proces castigat de un creditor impotriva Iasicon este cel deschis de Societatea Romana de Televiziune care a dat in judecata compania de constructii patronata de Titel Sinescu pentru ca nu a platit taxa TV pentru hotelul pe care il detine. SC Iasicon SA este proprietara unui hotel situat in Cheile Bicazului. „Reclamanta Societatea Romana de Televiziune a solicitat instantei sa dispuna obligarea paratei  Iasicon la plata sumei de  19.958,20 lei cu titlu de taxa TV aferenta perioadei noiembrie 2010-noiembrie 2016 pentru unitatea turistica Hotel Iasicon si a cheltuielilor de judecata”, au  constatat magistratii ieseni de la Judecatoria Iasi.

In timpul procesului, Societatea Romana de Televiziune a aratat ca potrivit Legii este indreptatita sa colecteze taxa TV de la aceasta unitate hoteliera, 7,7 lei pe luna pentru fiecare camera. Pe de de alta parte Iasicon a aratat in fata judecatorilor ca nu este presteaza servicii turistice ci este firma de constructii iar sumele revendicate de TVR suntr prescrise. Intanta a dat dreptate TVR dar a constatat ca o parte din sumele revendicate de TVR sunt prescrise adica cele reprezentand reprezentand contravaloarea taxei TV pentru perioada noiembrie 2010-iunie 2013 si a obligat Iasicon sa achite taxa TV restanta in suma de 9855,8 lei reprezentand taxa TV pentru perioada iulie 2013-noiembrie 2016.  Iasicon a formulat recurs.

Insolventa amanata inexplicabil

Dupa cum am aratat si mai sus in urma cu 6 luni Curtea de Apel Iasi a pronuntat cererea  de intrare in insolventa a Iasicon la solicitarea firmei SC Orion Auto Invest SRL, care a aratat ca ca firma ieseana  nu i-a achitat facturi restante de 1.301.407 lei (13 miliarde lei vechi). Aceasta compania a incheiat cu SC Iasicon SA contract pentru „Extindere si modernizare Centru de management al deseurilor in judetul Iasi”, proiect finantat de Uniunea Europeana cu circa 69 de milioane euro iar in cadrul acestei colaborari firma lui Sinescu nu si-ar fi respectat intelegerile financiare fata de colaboratorul sau. Desi au trecut 6 luni de la pronuntarea sentintei Tribunalul Iasi nu a deschis inca procedura. Asta in conditiile in care de  regula deschiderea procedurii dureaza maxim  o luna de la pronuntarea deciziei.  Asta in conditiile in care de atunci Iasicon deschide tot felul de procese prin care solicita revizuirea sentintei si chiar daca le pierde procedura de insolventa tot nu se deschide.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.