Răsturnare de situație în cazul avocatului acuzat de crimă! Sebastian Felecanu a cerut efectuarea unei reconstituiri!

440
Sebastian Felecanu
Sebastian Felecanu
@ Răsturnare de situație în cazul avocatului acuzat de crimă @ Sebastian Felecanu a cerut efectuarea unei reconstituiri, dar solicitarea acestuia a fost respinsă ieri de magistrații din cadrul Curții de Apel Iași @ În schimb, a fost aprobată efectuarea unei noi expertize criminalistice care să arate dacă poziția victimei era una specifică unei persoane care s-ar fi sinucis 
Răsturnare de situație în cazul avocatului acuzat de crimă! Sebastian Felecanu a cerut efectuarea unei reconstituiri, dar solicitarea acestuia a fost respinsă ieri de magistrații din cadrul Curții de Apel Iași. În schimb, a fost aprobată efectuarea unei noi expertize criminalistice care să arate dacă poziția victimei era una specifică unei persoane care s-ar fi sinucis.
Instanța dispune efectuarea unei noi expertize criminalistice, în specialitatea traseologie, de către Institutul Naţional de Expertize Criminalistice, având ca obiectiv stabilirea dinamicii căderii de la înălţime a victimei, inclusiv a poziţiei pe care victima a avut-o la momentul părăsirii ferestrei şi, în raport de cele constatate, formularea unor concluzii asupra caracterului voluntar (autopropulsie-sinucidere) sau provocat (heteropropulsie-omucidere) al căderii. 
Stabileşte ca expertiza dispusă să fie realizată într-un termen maxim de 3 luni. Respinge cererile inculpatului privind emiterea unei adrese către IPJ Iaşi, efectuarea procedeului probatoriu al reconstituirii şi efectuarea unei noi expertize medico-legale de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici””, au afirmat judecătorii ieșeni.

Răsturnare de situație în cazul avocatului acuzat de crimă

Pe de altă parte, procesul penal ce îl privește pe avocatul ieșean Sebastian Felecanu a fost amânat pentru data de 7 septembrie 2023. În septembrie 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi l-au trimis în judecată pe Felecanu, pentru omor calificat. În cadrul dosarului, trei rude ale victimei s-au constituit părţi civile.

Pe 19 iunie 2021, avocata Monica Cioată, în vârstă de 26 de ani, a căzut de la fereastra apartamentului situat la etajul 6 din zona Târgu Cucu din Iași, locuinţă ce îi aparţine lui Sebastian Felecanu. Inițial s-a luat în calcul că tânăra avocată s-ar fi sinucis. Cazul a fost preluat de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.

După un an de la incident, avocatul Sebastian Felecanu, cel care avea o relație cu victima și care se afla în acea noapte în același apartament, a fost pus sub acuzare pentru crimă. Oamenii legii au pus cap la cap mai multe informații din care a rezultat implicarea avocatului ieşean în producerea tragediei.

O moarte violentă

Specialiştii au stabilit că, înainte de a fi aruncată pe geam, victima ar fi fost adusă în stare de inconștiență, iar Monica Cioată ar fi fost târâtă până la fereastra bucătăriei, de unde ar fi fost aruncată. Sebastian Felecanu a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor după ce a fost reţinut.

Avocatul ieşean a refuzat să se supună unui test poligraf (detectorul de minciuni – n.r.). De asemenea, iniţial, el a refuzat să îi fie examinat corpul.

Mai apoi, avocatul acuzat de omor a ajuns în arest, iar, de atunci, ieşeanul tot încearcă să iasă, susţinând că ar fi nevinovat. De asemenea, pe 16 noiembrie 2022, avocatul ieşean s-a căsătorit după gratii cu o studentă la Drept din Vaslui.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.