Bătrânul „de-o seamă cu România” sărbătorit de autorități. Sublocotenentul Mihai Ciapă a împlinit 100 de ani

2655
Mihai Ciapă
Mihai Ciapă

@ Mihai Ciapă un bătrân care a împlinit 100 de ani pe 2 februarie a.c a fost sărbătorit de autoritățile locale și județene @ „Vreau să anunț pe această cale că aici la Ciurea vom înființa parcul centenarului unde vom planta  100 de stejari”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași

Bătrânul „de-o seamă cu România”, adică sublocotenentul Mihai Ciapă din satul Dumbrava comuna Ciurea a fost sărbătorit de primarul Cătălin Lupu care pe lângă localnici a invitat la aniversare și autoritățile județului Iași, prefectul Marian Șerbescu și Maricel Popa, președintele Consiliului Județean. Pe data de 2 fabruarie a.c Mihai Ciapă care a luptat în cel de-al doilea Război Mondial fiind avansat ulterior la gradul de sublocotenent a împlinit 100 de ani. „Domnul Mihai Chiapă este seniorul centenarului.  Putem spune că am început Centenarul de aici de la Ciurea. Îi urez „La mulți ani” domnului Mihai Ciapă. Vreau să anunț pe această cale că aici la Ciurea vom înființa parcul centenarului unde vom planta  100 de stejari”, a spus Maricel Popa.

Atât Consiliul Județean cât și Prefectura județului Iași dar și Asociația Veteranilor de Război i-au înmânat sublocotenentului Mihai Ciapă plachete aniversare. „Sublocotenentul în retragere Mihai Ciapă a fost sărbătorit astăzi de întreaga comunitate cu prilejul împlinirii vârstei de 100 de ani. Centenar în anul Centenarului, Mihai Ciapă este unul dintre puținii veterani de război ieșeni încă în viață care a luptat atât pe frontul de est, cât și pe cel de vest. Este reprezentantul unei întregi generații care a răspuns chemării patriei, strângându-se în jurul drapelului sfâșiat de gloanțe și acoperit de glorie în primul război mondial, pentru a-l apăra și în cel de-al doilea. A fost unul dintre acei copii ai țării care au scris cu sângele lor numele poporului român în cartea istoriei universale. „La mulți ani” sublocotenentului Ciapă și la împlinirea vârstei de 110 ani”, a spus prefectul Marian Șerbescu.

Vizibil emoționat domnul Mihai Ciapă le-a mulțumit tuturor celor care au venit să-l aniverseze.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.